Βιασμός ανήλικης από ιερέα – Κακοποιούσε τη 16χρονη στο κατηχητικό – Τον έβλεπε και λιποθυμούσε από φόβο

Βιασμός ανήλικης από ιερέα – Κακοποιούσε τη 16χρονη στο κατηχητικό – Τον έβλεπε και λιποθυμούσε από φόβο

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από ένταλμα εις βάρος του 39χρονου

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση σύλληψης 39χρονου ιερέα ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για βιασμό μιας ανήλικης στα Πατήσια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από ένταλμα εις βάρος του 39χρονου.

Κακοποιούσε το θύμα από το κατηχητικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περιστατικό που συνέβη κατ΄εξακολούθηση πριν 3 χρόνια (το διάστημα 2019-2020) όταν το θύμα ήταν 13 ετών.

Ο ιερέας φέρεται να ανήκε στο κατηχητικό ναού στην περιοχή των Πατησίων και τα καταγγελλόμενα να λάμβαναν χώρα και στον χώρο του κατηχητικού. Σήμερα ο ίδιος, κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να διακονεί σε ναό στην Ηλιούπολη, εξ ου και η αρχική σύγχυση σχετικά με την περιοχή.

Ο 37χρονος σήμερα ιερέας, ο οποίος είναι και πατέρας τριών παιδιών, ήταν πνευματικός του κοριτσιού. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της, την παρέσυρε, τη βίασε και ασέλγησε σε βάρος της πολλές φορές.

Το κορίτσι σταδιακά άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, έμοιαζε φοβισμένο, έκοψε το κατηχητικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο που έρχεται στο φως: Λιποθυμούσε από το φόβο της κάθε φορά που έβλεπε τον ιερέα.

Το -ανήλικο τότε- κορίτσι αποκάλυψε σε κατάσταση σοκ τα γεγονότα στη θεία της και ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Επιπλέον, ερευνάται τυχόν εμπλοκή του και σε άλλο περιστατικό βιασμού.

Ερευνούν και άλλες καταγγελίες

Σε ό,τι αφορά στο τελευταίο σκέλος, οι αρχές ερευνούν καταγγελίες κοπιτσών από το ίδιο κατηχητικό του ναού.

Ο ιερέας φέρεται να τούς έλεγε ότι είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα και τα προσωπικά τους προβλήματα προκειμένου να βρίσκουν λύση.

Αυτός φαίνεται να ήταν και ο αρχικός του τρόπος προσέγγισης.

Βαριές κατηγορίες

Ο ιερέας οδηγήθηκε στον ανακριτή με βαριές κατηγορίες που δεν συνάδουν με το ιερατικό του λειτούργημα.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε ταχύτατα. Μελέτησε άμεσα το υλικό και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα εξής αδικήματα:

  • Βιασμό
  • Κατάχρηση σε ασέλγεια
  • Αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για τη σύλληψη του δράστη των καταγγελλομένων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 202ο. Το κοριτσάκι, ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο (στη θεία του) τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό.

Αμέσως έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Aξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία της πορνογραφίας αφορά σε καταγγελίες του κοριτσιού ότι ο κατηγορούμενος της ζήτησε να του στέλνει και φωτογραφίες.

Μετά το τέλος της έρευνας και συγκεκριμένα χθες διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία. και αμέσως ,χωρίς καμία καθυστέρηση, κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για το πρωί της Τρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ