Κακοκαιρία: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για έντονα φαινόμενα – Τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για έντονα φαινόμενα – Τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα

Ο μετεωρολόγος συνοψίζει όλα τα τελευταία δεδομένα για την κακοκαιρία «Ελπίς» - Πότε θα χιονίσει στην Αττική

Αντιμέτωπη με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια πρόκειται να έρθει η χώρα μας τα επόμενα 24ωρα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Το πρώτο καιρικό σύστημα αναμένεται να μας επηρεάσει από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι και πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα. Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι έντονες καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και φυσικά πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμη και στην Αττική και στα νησιά του Αιγαίου.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου συνοψίζει όλα τα τελευταία δεδομένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται την Κυριακή στο Αιγαίο αναμένεται να γίνουν κατά τόπους ακόμα πιο έντονες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας αλλά και να επηρεάσουν κυρίως μετά το μεσημέρι και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις θα πρέπει να σημειωθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές – προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης.

Ο κ. Αρναούτογλου καλεί όσους ταξιδέψουν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας προς το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά να γνωρίζουν ότι οι χιονοπτώσεις κατά τόπους εκεί θα είναι πυκνές και η ορατότητα πολύ περιορισμένη σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους (χιονοθύελλα).

«Οσον αφορά στην Εύβοια τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς το ύψος του χιονιού στα ανατολικά παράκτια αλλά και ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 40-50 εκατοστά συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων (χιονοθύελλα)!».

Η ανάρτησή του

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ