«Ελπίδα»: Επί ποδός ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση

«Ελπίδα»: Επί ποδός ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση

Σε ετοιμότητα τα συνεργεία τεχνικών για προβλήματα στο δίκτυο. Στη διάθεση των πολιτών η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 800 400 4000

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο σύστημα ηλεκτρισμού από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Ελπίδα» βρίσκονται οι δύο Διαχειριστές ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις που μαίνονται από τις πρωινές ώρες και στην Αττική έχουν βρει τους τεχνικούς των εταιριών σε εγρήγορση με τις διοικήσεις τους να έχουν ανακαλέσει από την περασμένη Παρασκευή και τις άδειες του προσωπικού.

Σε σχέση με την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας, πηγές του ΑΔΜΗΕ εμφανίζονται καθησυχαστικές τονίζοντας πως όσες μονάδες φυσικού αερίου και λιγνιτικές δεν έχουν θέμα συντήρησης είναι διαθέσιμες παράγοντας τις αναγκαίες ποσότητες για την κάλυψη της ζήτησης. Σύμμαχος στη σημερινή δύσκολη μέρα είναι και οι ΑΠΕ καθώς οι άνεμοι που πνέουν έχουν θέσει σε λειτουργία τα αιολικά πάρκα καλύπτοντας περίπου το 36% του ενεργειακού μίγματος. Επιπροσθέτως οι τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ (υψηλή τάση) βρίσκονται σε επιφυλακή ιδίως στο νότιο σύστημα.

Για σήμερα, πάντως, η αιχμή του φορτίου κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Στις 7 το απόγευμα αναμένεται να είναι, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΑΔΜΗΕ στα 8.600 με 8.700 MW.

Επί ποδός βρίσκονται όμως και οι τεχνικοί και εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ. Ο Διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή και μέση τάση έχει θέσει σε συναγερμό περί τους 500 εργαζομένους στην Αττική, οι οποίοι μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (ερπυστριοφόρα και γερανοφόρα) είναι έτοιμοι να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα προκύψουν στην ηλεκτροδότηση. Στις δυνάμεις επέμβασης βρίσκονται και συνεργεία τεχνικών των εργολάβων που συνεργάζονται με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Διαχειριστής έχει επίσης διαθέσιμη και τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 400 4000 όπου οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν και να δηλώνουν τις βλάβες στο δίκτυο διανομής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ