Κακοκαιρία: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για το φιάσκο της Αττικής Οδού

Κακοκαιρία: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για το φιάσκο της Αττικής Οδού

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Φάνης Παπαδημητρίου, διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, αναφορικά με το φιάσκο με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, αρκετοί εκ των οποίων μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζουν να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

«Με μια πρόχειρη καταμέτρηση αυτή την ώρα πρέπει να υπάρχουν περίπου 1200 οχήματα εγκλωβισμένα και στα δύο ρεύματα, προς αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα. Τα περισσότερα είναι οχήματα μόνο, οι οδηγοί έχουν φύγει από το βράδυ. Οι οδηγοί εκτιμώ ότι είναι περίπου 300 άτομα. Έχει γίνει επιχείρηση όλο το βράδυ», περιέγραψε ο κ. Παπαδημητρίου αναφορικά με την κατάσταση στην Αττική Οδό αυτή την ώρα.

«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί ξεκινήσαμε πολύ άσχημα εχθές το πρωί. Η κακοκαιρία μας έπιασε στη χειρότερη ώρα, 9 το πρωί με όλη την Αθήνα στο δρόμο. Η κυκλοφορία ήταν πολύ μεγάλη, 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας ανάμεσά τους», περιέγραψε.

«Ο δρόμος κλείνει με διαταγή της Τροχαίας»

«Εχθές το πρωί η Αττική Οδός λειτουργούσε κανονικά. Στις 8 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν νιώθεις ότι το δρόμο τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών. Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα. Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια. Γίνονταν και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες. Και πάμε και κόντρα, και ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Έχει έρθει και η Πυροσβεστική τώρα και προσπαθούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Έχουμε προσεγγίσει τον κόσμο, έχουμε δώσει και κουβέρτες. Δε μας αρέσει καθόλου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Υπήρξαν και κρίσιμα περιστατικά, στα οποία χρειάστηκε να επέμβουμε. Αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα, ελπίζουμε μέχρι το μεσημέρι να βοηθήσουμε να έχει γίνει κάτι», είπε.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι
«Προσεγγίζουμε την Κάντζα από πίσω, και με την Πυροσβεστική από μπροστά. Το σχέδιο είναι μαζί με την Πυροσβεστική και είμαστε σε συνεργασία και έτσι θα πορευτούμε. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η προσπάθεια θα είναι διαρκής και εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ολοκληρώσει».

«Εισηγηθήκαμε στην Πολιτική Προστασία να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή»

«Υπήρξε και σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Εισηγηθήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν εχτές στις 2 το μεσημέρι, όταν ήταν πολύ αργά. Άποψή μου ότι τα φορτηγά θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί από την Κυριακή το απόγευμα, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Αν είχε γίνει αυτό, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», σημείωσε ο ίδιος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το τι πήγε λάθος. 

«Ο δρόμος προς το αεροδρόμιο τώρα είναι ανοιχτός. Το πρόβλημα σημειώθηκε επειδή δίπλωσαν νταλίκες και σταμάτησαν αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου. Θα βοηθούσε πολύ αν δεν είχαμε φορτηγά από την αρχή. Είχαμε 5.000 φορτηγά από τις 7 εχτές το πρωί στην Αττική Οδό. Η πολιτεία δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα», συνέχισε.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση, που εξελίσσεται με ρυθμούς αργούς αλλά σταθερούς. Μπορώ να καταλάβω την οργή των ανθρώπων, δε νιώθουμε καθόλου άνετα», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Συνολικά εκτιμώ ότι εγκλωβίστηκαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Μετά θα γίνει προσπάθεια τα αυτοκίνητα αυτά να μπουν κάπως στην άκρη για να ανοίξει ο δρόμος», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ