Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διατηρείται το κύμα χιονιά, δεν θα λιώσει ο πάγος

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διατηρείται το κύμα χιονιά, δεν θα λιώσει ο πάγος

Πότε θα υποχωρήσει ο χιονιάς

Το πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Ελπίδα» ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, την ώρα που εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό και χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

«Το θετικό είναι ότι πηγαίνουμε για ομαλοποίηση του καιρού σήμερα» μετά το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας Ελπίδα, εκτίμησε το πρωί της Τρίτης ο μετεωρολόγος. Όπως εξήγησε, τα χιονοσύννεφα απομακρύνονται προς την ανατολική Πελοπόννησο.

Αυτό φυσικά, όπως τόνισε, δεν σημαίνει ότι και σήμερα Τρίτη δεν είναι μια δύσκολη ημέρα παρά του ότι από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε και περιόδους ηλιοφάνεια ακόμα και στην Αττική.

«Δεν θα λιώσει ο πάγος»

«Δεν φαίνεται αυτό, όμως, να λιώνει επαρκή ποσότητα χιονιού. Μπορεί το μεσημέρι να δούμε μέχρι 5 και 6 βαθμούς Κελσίου αλλά στο έδαφος η θερμοκρασία είναι διαφορετική» εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε, το κύμα κακοκαιρίας σήμερα θα εκτείνεται από ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια γιατί το βαρομετρικό χαμηλό έχει περάσει στο Αιγαίο και κινείται προς το Καστελόριζο.

Κατά τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ώρα με την ώρα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν προς τα πιο νότια τμήματα της Εύβοιας αλλά η Κρήτη θα παραμείνει σε κλοιό κακοκαιρίας μέχρι αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι.

Ειδικά για σήμερα, ο ίδιος ζήτησε «υπομονή μέχρι και το μεσημέρι όπου οι χιονοπτώσεις θα επιμείνουν με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια της Αττικής, την κεντρική και νότια Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη. Στη συνέχεια, θα υπάρξει εξασθένιση των χιονοπτώσεων και περιορισμός αυτών προς Κρήτη και νότια Εύβοια. Στην Κρήτη συγκεκριμένα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και αύριο απόγευμα για να μιλήσουμε για μια πιο ουσιαστική βελτίωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ