Απεγκλωβίστηκαν 1800 οχήματα και 3500 άνθρωποι στην Αττική Οδό – Μένουν ακόμη 1200 αυτοκίνητα

Απεγκλωβίστηκαν 1800 οχήματα και 3500 άνθρωποι στην Αττική Οδό – Μένουν ακόμη 1200 αυτοκίνητα

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα

1800 αυτοκίνητα και 3500 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί από την Αττική οδό ενώ μένουν ακόμη 1200 οχήματα εγκλωβισμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση για τις επιχειρήσεις διάσωσης και τα προβλήματα που παραμένουν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Απεγκλωβισμοί

Ενώ, εκτός του αιτήματος του πρωθυπουργού προς την εταιρεία για αποζημίωση των πολιτών με 2000 ευρώ αναμένονται και άλλες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα:

Απεγκλωβισμοί: Μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί: Από την Αττική οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1800 οχήματα μένουν 1200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποια τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Έχουν απεγκλωβιστεί 3500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.
Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/Πολιτική Προστασία 1040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.

Αποζημιώσεις

Αποζημίωση από Αττική οδό: Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Σχετικά με τις ευθύνες της εταιρίας θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.

Δυσκολία φαινομένου: Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.

Τα βασικά προβλήματα:

Δυσκολίες στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

1. Αττική οδός: συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού,

2. Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης όπου έχει κοπεί το ρεύμα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Είναι σε συνεννόηση με Πολιτική Προστασία και ΠΥ για διευκόλυνση πρόσβασης.

Ανακοινώσεις: Ενημέρωση από Στυλιανίδη μεσα στην επόμενη ώρα για εξέλιξη επιχειρήσεων και για το τι θα γίνει στις επόμενες ημέρες σχετικά με αργία, σχολεία, τηλεκπαίδευση κλπ και στη συνέχεια ενημέρωση από Σκρέκα ΔΕΔΔΗΕ

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Από Υπουργείο Μεταφορών/υποδομών: από το πρωί επιχείρηση και ο κόσμος/επιβάτες τρένων που είχαν ατύχημα στην Οινόη έχει μπει μέσα σε λεωφορεία που θα τους γυρίσουν στην Αθήνα. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν εκτεθειμένοι, ενώ τους προσφέρθηκε φαγητό και κάθε δυνατή υποστήριξη στις συνθήκες που επικρατούσαν.

Εικόνα νοσοκομείων σε επίμαχες περιοχές:

2η ΥΠΕ κύλησαν ομαλά εφημερίες σε Ασκληπειο και Θριασιο. Προσέλευση στο Νικαια που εφημερεύει σήμερα από 8.00 γίνεται ικανοποιητικά έως καλά

1η ΥΠΕ ομαλή εφημερία σε ιπποκράτειο και ερυθρό με προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίστηκαν. Εφημερίες επόμενων νοσοκομείων ξεκινούν 14.30.

Χαλκίδα Εύβοια διαχειρίστηκαν το ατυχημα της αμαξοστοιχίας χωρίς άλλη πίεση

Το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Υπήρξε αδυναμία προσέγγισης σε δεκάδες περιστατικά και έχουμε σχεδόν 80 σε εκκρεμότητα εξυπηρετησης.

Το Υγείας είναι σε επικοινωνία με νοσοκομεία που εφημερεύουν να επιτευχθεί η πλήρης πρόσβαση του προσωπικού.
Προβλήματα με οχήματα οξυγόνου που εγκλωβίστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίστηκαν και τροφοδοτούνται τα νοσοκομεία ομαλά με οξυγόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ