Τι θα γίνει την Τετάρτη με τα σχολεία – Σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν

Τι θα γίνει την Τετάρτη με τα σχολεία – Σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν

O κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο των σχολείων και αύριο στις πληγείσες περιοχές - Εντός των επόμενων ωρών οι επίσημες ανακοινώσεις

Με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να υποχωρεί σταδιακά τις επόμενες ώρες αλλά το δριμύ ψύχος και τον παγετό να παραμένουν και αύριο, Τέταρτη, ένα ζήτημα που μένει να διευκρινιστεί, καθώς απασχολεί χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία των σχολείων.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα και την Τρίτη κλειστά παρέμειναν σχολεία σε πολλές περιφέρειες της χώρας που αντιμετώπιζαν προβλήματα από την κακοκαιρία με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μάλιστα, καθώς υπήρχε γενική αργία, δεν έγιναν τα μαθήματα ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αντιθέτως, στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά. 

Τι θα γίνει την Τετάρτη

Με δεδομένο ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε νωρίτερα την παράταση της αργίας σε Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, πληροφορίες θέλουν τα σχολεία στις εν λόγω περιοχές να μην λειτουργούν ούτε αύριο είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεκπαίδευση.

Ο κ. Στυλιανίδης παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας, οι οποίες και αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο των σχολείων και αύριο, σημειώνοντας και αυτός από την πλευρά του πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στη μέρα.

Πέρα από αυτές τις περιοχές βέβαια, αρκετοί δήμοι που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να πάρουν απόφαση για μη λειτουργία σχολικών μονάδων την Τετάρτη.

Ενδεικτικά, με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη ως προληπτικό μέτρο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τις πρωινές κυρίως ώρες και ο παγετός, καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ