Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς θέρμανση, ρεύμα, ενώ έκλεισε και ο δρόμος τροφοδοσίας προς τις κλινικές

Η… Ελπίδα χάθηκε για αρκετή ώρα χτες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς δεκάδες ασθενείς έδιναν δυο μάχες.

Μια με το πρόβλημα της υγείας του και άλλη μια με το κρύο και την έλλειψη ρεύματος.

Ειδικότερα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς θέρμανση, ρεύμα, ενώ έκλεισε και ο δρόμος τροφοδοσίας προς τις κλινικές με αποτέλεσμα το υγειονομικό προσωπικό να μην μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα για τους ασθενείς.

Μάλιστα η πτώση των δέντρων είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει το μαγειρείο του νοσοκομείου και έτσι οι ασθενείς να φάνε μόνο ξηρά τροφή το βράδυ, μιας και ήταν αδύνατο να γίνει διανομή του φαγητού.

Η νύχτα ήταν ιδιαίτερη δύσκολη για τους ασθενείς με κοροναϊό στις κλίνες COVID του νοσοκομείου, καθώς υπήρξε διακοπή ρεύματος για κάποιες ώρες το βράδυ της Δευτέρας.

Το πρόβλημα ωστόσο, αποκαταστάθηκε λίγο γύρω στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ όπως αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου στο in.gr, η εικόνα είναι καλύτερη σήμερα.

Προβλήματα προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις

Με τη συνδρομή αλατιέρων και εκχιονιστικών μηχανημάτων άνοιξε ο δρόμος προς τις κλινικές και πλέον η τροφοδοσία γίνεται κανονικά, ενώ οι ασθενείς έλαβαν και κανονικό πρωινό.

Πρόβλημα παραμένει η εικόνα που άφησε η κακοκαιρία Ελπίδα στο νοσοκομείο , καθώς όπως αναφέρουν μέχρι και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθούν τα πεσμένα δέντρα από τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται πως οι κτιριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου είναι απλωμένες στο δάσος με αποτέλεσμα η κακοκαιρία να το πλήξει σφόδρα.

Όπως εξήγησε στο in.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Μητσιάδης Σωκράτης, πρόκειται για έναν χώρο με 220 στρέμματα δάσους, με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να περάσουν τα φορτηγά τροφοδοσίας, λόγω των πεσμένων δέντρων και της έντονης χιονόπτωσης.

Τα προβλήματα φαίνεται να ξεκίνησαν από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται από αργά το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί.

Ξηρά τροφή και γάλα

Σύμφωνα με εργαζομένους του νοσοκομείου το γάλα το πρωί δόθηκε κανονικά στους ασθενείς.

«Το νοσοκομείο Σωτηρία έχει μια ιδιαιτερότητα, είναι 305 στρέμματα εκ των οποίων τα 220 είναι δάσος και τα 25 λειτουργικά κτίρια είναι απλωμένα σε όλον αυτόν τον χώρο. Αυτή όλη η μετακίνηση είναι αρκετά δύσκολη» εξηγεί στο in.gr ο κος Μητσιάδης.

«Υπήρξαν κάποια θέματα αλλά το κυριότερο ήταν η ασφάλεια των ασθενών, να λειτουργήσουν όλα τα συστήματα, τα οξυγόνα, οι χορηγίες των φαρμάκων και να υπάρχει το προσωπικό, το οποίο είχε δυσκολία ως προς το να φτάσει στο νοσοκομείο» αναφέρει.

Όσον αφορά τη τροφοδοσία χτες το νοσοκομείο καλύφθηκε με ξηρά τροφή και σήμερα όμως έγινε κανονικά η τροφοδότηση.

«Προσπαθούμε να μην ξανακλείσουμε πάλι κάπου» τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ