Βιασμός ανήλικης: Και νέα δίωξη στον ιερέα – Θα κληθεί για νέα απολογία

Βιασμός ανήλικης: Και νέα δίωξη στον ιερέα – Θα κληθεί για νέα απολογία

Η νέα δίωξη αφορά μία 18χρονη κοπέλα η οποία βρέθηκε στο σπίτι του κατά τη σύλληψή του και εξετάστηκε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή και πορνογραφία κατά συρροή βρίσκεται ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος νωρίς το απόγευμα προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για το βιασμό σε βάρος 16χρονης κοπέλας.

Η νέα δίωξη αφορά μία 18χρονη κοπέλα η οποία βρέθηκε στο σπίτι του κατά τη σύλληψή του και εξετάστηκε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα εξεταζόμενη δεν κατήγγειλε βιασμό, ισχυριζόμενη πως όσα έγιναν με τον κατηγορούμενο ,έγιναν με τη δική της συναίνεση.

Ωστόσο, λόγω του νεαρού της ηλικίας της και του  υλικού που βρέθηκε στο τηλέφωνό της που κατασχέθηκε από τις αρχές, ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης σε ασέλγεια και της πορνογραφίας.

Αδικήματα για τα οποία ο προφυλακισμένος ιερέας θα  κληθεί εκ νέου από το δικαστικό λειτουργό να απολογηθεί στο πλαίσιο της πλήρους διερεύνησης της  υπόθεσης που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Τι ισχυρίστηκε στο απολογητικό του υπόμνημα

Νωρίτερα και πριν κριθεί προφυλακιστέος , ο κατηγορούμενος στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να αναζήτησε… σωσίβιο στη φύση των εγκλημάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

«Τα αδικήματα περί την γενετήσια ελευθερία, είναι δυσκόλως ανιχνεύσιμα, διότι συνήθως, στηρίζονται μόνο σε μαρτυρίες. Κατά συνέπεια το συνήθως συμβαίνον είναι να εξαγάγονται συμπεράσματα από την δικαστική αρχή με αξιολόγηση, του λόγου της καταγγέλουσας – παθούσας, προς τον λόγο του κατηγορουμένου.

Η έμφυτη τάση των ανθρώπων είναι να πιστεύουμε τον καταγγέλλοντα, με την μόνιμη αναρώτηση «γιατί να το πει αυτό η καταγγέλλουσα αν δεν έχει συμβεί», (αντίθετα βεβαίως στα δικαστικά θέσφατα του τεκμηρίου αθωότητας που απαιτεί δικανική πεποίθηση, δηλαδή απόδειξη της κατηγορίας)» ,ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

και πρόσθεσε πως :

«Το νεαρό της ηλικίας της και τα προγράμματα που έβλεπε στην τηλεόραση (13 reasons why), θα ήταν επαρκή ως κίνητρα, καθώς η σειρά αυτή ιστορεί τους 13 λόγους για τους οποίους ένα όμορφο κορίτσι αυτοκτόνησε, επειδή βιάσθηκε από έναν συμμαθητή της και όλοι οι φίλοι, συμμαθητές, γονείς, καθηγητές της απέδειξαν ότι πρέπει να αυτοκτονήσει, διότι δεν είναι σημαντική για κανέναν…. Αυτά τα απαράδεκτα προγράμματα, καθοδηγούν τον ψυχισμό, το συναίσθημα και τις πράξεις των εφήβων μας και μπορεί να τους οδηγήσουν σε αποτρόπαιες πράξεις, αυτοκτονίας, ή ψευδών καταγγελιών, καθώς επιφέρουν ταύτιση με την πρωταγωνίστρια. Ιδιαίτερα το απόσπασμα, «είχα χαθεί, δεν ένιωθα το σώμα μου», κλπ που κατέθεσε η ανήλικη, ταυτίζεται με απόσπασμα από την σειρά που εκφωνεί η πρωταγωνίστρια. Κατά συνέπεια, με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ