Οικονόμου: Δεν υπήρχε πρόβλεψη για τέτοιας έντασης φαινόμενα

Οικονόμου: Δεν υπήρχε πρόβλεψη για τέτοιας έντασης φαινόμενα

«Δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί και να επιβάλει από το πρωί της Δευτέρας τη λήψη μέτρων που πήραμε για σήμερα» είπε ο κ. Οικονόμου.

Το μπαλάκι των ευθυνών στη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα τονίζοντας ότι δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί και να επιβάλει από το πρωί της Δευτέρας τη λήψη μέτρων που πήραμε για σήμερα».

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Οικονόμου ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν και από όσους εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον Mega, ανέφερε ότι η ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος, «μας πληγώνει και μας προσβάλει όλους» ενώ αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η αποκατάσταση των ζημιών, της ηλεκτροδότησης, καθώς και η μεταφορά όσων βρίσκονται αποκλεισμένοι στους δρόμους με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι επρόκειτο για «φαινόμενο που δυστυχώς δημιούργησε προβλήματα που ξεπέρασαν τους σχεδιασμούς, με ευθύνες συγκεκριμένες σε κάθε επίπεδο».

Χαρακτήρισε δίκαιη την αγανάκτηση του κόσμου και είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δυσκολία να αναλαμβάνει και να αποδίδει ευθύνες» ενώ προσέθεσε ότι «δεν υπήρχε πρόγνωση για τέτοιας έντασης και σφοδρότητας φαινόμενα».

«Η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε τις προγνώσεις με αποτέλεσμα να μην κηρυχθεί καθολική αργία η Δευτέρα. Δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί και να επιβάλει από το πρωί της Δευτέρας τη λήψη μέτρων που πήραμε για σήμερα» είπε ο κ. Οικονόμου.

Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων πάρθηκε λόγω της αυξημένης ευαισθησίας λόγω των δεδομένων συνθηκών», δήλωσε ο κ. Οικονόμου σχετικά με την καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων.

«Η πρόβλεψη που υπήρχε ήταν ότι θα ξεκινούσε το φαινόμενο από την ανατολική Αττική και θα έφτανε στο κέντρο της Αθήνας περί το μεσημέρι και το απόγευμα, με μία σφοδρότητα, ωστόσο η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε και αυτές τις προγνώσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην παρθεί απόφαση για καθολική αργία από τη Δευτέρα το πρωί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Γιατί μπλόκαραν τα οδικά δίκτυα;

« Δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί και να επιβάλει το κλείσιμο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δεύτερον, κάθε δρόμος έχει και έναν υπεύθυνο. Από τους μεγάλους εθνικούς δρόμους έως και το πιο μικρό στενάκι, υπάρχει υπεύθυνος για τους δρόμους αυτούς. Όσες αρρυθυμίες παρατηρήθηκαν πρέπει και να αξιολογηθούν και να επαναξιολογήσουμε την σωστή προετοιμασία και την αποτελεσματικόητα», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απόδοση ευθυνών

«Μετά την αποκατάσταση των ζημιών θα γίνουν εισηγήσεις και θα αποδοθούν ευθύνες σχετικά με το τί δούλεψε καλά και τί όχι.  Στο θέμα της Αττικής Οδού υπήρχαν δεσμεύσεις ότι δεν θα προκληθούν προβλήματα,ωστόσο αυτό δε συνέβη. Όσο αφορά στα τρένα, εκτός από τις αδυναμίες του κράτους,  αποδείχθηκε ότι ούτε οι ιδιωτικές εταιρείες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην πίεση των φαινομένων και να παράσχουν τις υπηρεσίες που όφειλαν στους πολίτες. Γι’ αυτό τον λόγο, απαιτήσαμε την αποζημίωση όλων αυτών των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν», κατέληξε λέγοντας ο κ. Οικονόμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ