Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ξεσπούν οι Αθηναίοι πολίτες – «Είναι δυνατόν να κλείνει η πρωτεύουσα; Χάσαμε τα μεροκάματά μας»

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ξεσπούν οι Αθηναίοι πολίτες – «Είναι δυνατόν να κλείνει η πρωτεύουσα; Χάσαμε τα μεροκάματά μας»

Οι Αρχές δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα και θα μπορούσαν να είχαν διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας καταγγέλλουν Αθηναίοι πολίτες.

Στα λευκά «έντυσε» τη χώρα η κακοκαιρία «Ελπίδα», με τις χιονοπτώσεις να προκαλούν σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα.

Μέχρι και σήμερα, Τρίτη, σχεδόν άδειοι παρέμειναν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να έχουν αποσυρθεί.

Ελάχιστα ήταν τα αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Η Πατησίων, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και το Σύνταγμα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες σφύζουν από ζωή και κίνηση, από το απόγευμα της Δευτέρας ήταν όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… πεζοδρόμια, με τους πεζούς να επιλέγουν να κυκλοφορούν από τους δρόμους, καθώς οι πεζόδρομοι ήταν είτε με λιωμένους πάγους ή καλυμμένοι στο χιόνι.

  

Κάποιοι οδηγοί μάλιστα, ΙΧ και μοτοσικλετών είχαν παρατήσει τα οχήματά τους, καθώς φαίνεται η χιονόπτωση τους βρήκε στο δρόμο.

Κορμοί δέντρων και κλαδιά είχαν μπλοκάρει αρκετούς δρόμους ενώ οι πολίτες που επέλεξαν να περπατήσουν για μια βόλτα στο κέντρο ήταν αρκετά προσεκτικοί, καθώς χιόνια τα οποία είχαν παγώσει πάνω στις τέντες καταστημάτων και πολυκατοικιών έλιωναν και έπεφταν στους δρόμους.

Ορισμένοι άδραξαν την ευκαιρία και βγήκαν να παίξουν με φίλους και οικογένεια χιονοπόλεμο και να απολαύσουν το χιόνι.

Ωστόσο, ήταν και ορισμένοι οι οποίοι κατήγγειλαν πως οι Αρχές δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα και θα μπορούσαν να είχαν διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

«Είναι δυνατόν να κλείνει η πρωτεύουσα;»

«Πρόκειται για καταστροφή. Θα έπρεπε να είχαν ήδη κλείσει τη χώρα από χτες. Γιατί δεν το έκαναν. Άργησαν. Χτες παραλίγο να εγκλωβιστώ στη δουλειά μου. Φύγαμε άρον άρον να προλάβουμε» κατήγγειλε ένας Αθηναίος πολίτης στο in.gr.

Το κρύο αυτές τις μέρες τσουχτερό, ενώ σε αρκετές περιοχές κάτοικοι δεν είχαν τρόπο να ζεσταθούν λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος, ενώ είναι και εκείνοι που λόγω των υψηλών τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, επέλεξαν για άλλον έναν χειμώνα, να μην βάλουν θέρμανση. 

«Δεν έχουμε βάλει θέρμανση στην πολυκατοικία. Όλη μέρα η σόμπα παρέμεινε ανοιχτή όπως και σήμερα που θα είμαστε όλη μέρα σπίτι. Όλη μέρα η σόμπα καίει και η τιμές της ΔΕΗ είναι στο θεό».

Άλλοι πολίτες διαμαρτύρονται για τα «χαμένα μεροκάματα» με τις διευθύνσεις επιχειρήσεων να ενημερώνουν τους εργαζόμενους πως δεν θα προσέλθουν στις δουλειές τους, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύττει την Τρίτη και την Τετάρτη γενική αργία.

«Ωραίο το χιόνι, αλλά εγώ έχασα μεροκάματο σήμερα» καταγγέλλει ένας πολίτης στο in.gr. «Βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα, στο κέντρο της Αθήνας. Είναι δυνατόν να κλείνει η πρωτεύουσα;» διαμαρτύρεται.

«Κλειστήκαμε ξανά σπίτι. Θα κάψουμε ρεύμα, θέρμανση. Αυτά ποιος θα τα πληρώσει; Είναι δυνατόν να μην μπορώ να πάω για δουλειά δύο μέρες;».

«Μόνο έτσι θα βλέπαμε άσπρη μέρα…»

Υπάρχουν ωστόσο συμπολίτες μας οι οποίοι δεν κατάφεραν να κλειστούν σπίτι τους και να ανάψουν μια σόμπα ή να φτιάξουν ένα ζεστό φαΐ για να ζεσταθούν.

Έξω από τα κλειστά καταστήματα και κάτω από τα υπόστεγα της Ερμού, όπου «κόβει» ο αέρας και προφυλάσσονται από το χιόνι, αρκετοί άστεγοι συμπολίτες μας έχουν βρει καταφύγιο.

 

Ορισμένοι από αυτούς πέρασαν το βράδυ στο Υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων, αλλά με το πρώτο φως της μέρας πήγαν να προλάβουν ξανά τις «καβάτζες» τους.

Κάποιοι, όπως ο κύριος Κώστας, παραμένει ανεμβολίαστος κατά του covid και, όπως λέει, «δεν νιώθει ασφαλής σε έναν κλειστό χώρο με τόσους ανθρώπους», όσο παράδοξο κι αν ακούγεται.

Νιώθει ωστόσο ευγνώμων στον δήμο που παρέχει το υπνωτήριο για τους αστέγους αλλά όπως λέει έπρεπε να φύγει νωρίς «να προλάβει τη γωνιά του».

Το κρύο τσουχτερό και το χιόνι από τις οροφές ακόμα έλιωνε.

«Έντυσε τα πάντα λευκά» λέει. «Τουλάχιστον είδαμε άσπρη μέρα» είπε γελώντας, «μόνο έτσι θα τη βλέπαμε…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ