Αττική Οδός: Παραμένουν 500 οχήματα – Το μπαλάκι ευθυνών, οι αποζημιώσεις και η «απειλή» της εταιρείας

Αττική Οδός: Παραμένουν 500 οχήματα – Το μπαλάκι ευθυνών, οι αποζημιώσεις και η «απειλή» της εταιρείας

Η εταιρεία ενημερώνει τους οδηγούς από ποια σημεία μπορούν να παραλάβουν τα οχήματά τους

Σε εξέλιξη παραμένει από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Η επιχείρηση ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, τη στιγμή που οι περιγραφές ανθρώπων που έμειναν και κάποιοι από αυτούς παραμένουν ακόμα και μετά από 20 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, συγκλονίζουν.

Για κάποιους από εκείνους συμπλήρωσαν 24 ώρες εγκλωβισμένοι, χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Λίγο μετά τις 19:00 της Τρίτης παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό, περίπου 500 οχήματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία το απόγευμα της Τρίτης ενημερώνει τους οδηγούς από ποια σημεία μπορούν να παραλάβουν τα οχήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διαχείρισης, αναφέρει:

Οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

  1. Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
  2. Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.
  3. Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).
  4. Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα δοθεί αποζημίωση 2.000 για κάθε εγκλωβισμένο όχημα, ενώ οι Χρήστος Στυλιανίδης, Κώστας Καραμανλής και Γιάννης Οικονόμου είχαν κάνει λόγο για απόδοση ευθυνών.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα.  Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Ξεκίνησαν ήδη οι μηνύσεις

Μάλιστα, ενδεικτικό του εκνευρισμού των πολιτών που έμειναν για… ατελείωτες ώρες εγκλωβισμένοι είναι πως σύμφωνα με το dikastiko.gr, δικηγορικά γραφεία της Αθήνας δέχονται σωρηδόν προσφυγές πολιτών κατά της Αττικής Οδού.

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν, γεγονός που φέρει την εταιρία αντιμέτωπη όχι μόνο με αστικές αλλά και με ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα πολλοί πολίτες φαίνεται ότι δεν περιορίζονται στην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ούτε αποδέχονται τις 2.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ