Εκρηξη στη Συγγρού: Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής θα θρηνούσαμε δεκάδες νεκρούς

Εκρηξη στη Συγγρού: Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής θα θρηνούσαμε δεκάδες νεκρούς

Κλειστή θα παραμείνει έως και αύριο το μεσημέρι, όπου και θα παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού.

Στη διαπίστωση πως το κτίριο της Συγγρού 3, όπου σημειώθηκε το πρωί η έκρηξη, δεν ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου κατέληξαν τεχνικοί της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΔΑ Αττικής, η έκρηξη δεν αποδίδεται στην διαρροή φυσικού αερίου καθώς δεν υφίσταται παροχή του συγκεκριμένου καυσίμου.

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.

Στο μεταξύ, κλειστή θα παραμείνει έως και αύριο το μεσημέρι, όπου και θα παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού. Συγκεκριμένα, είναι κλειστή από το ύψος της Φραντζή, στον Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

«Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά.

 

Η έκρηξη στη Συγγρού προκάλεσε τεράστιες καταστροφές όχι μόνο στο κτίριο όπου έγινε, αλλά και στα διπλανά. Άλλωστε, από την έκρηξη υπάρχουν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Οι εικόνες «περιγράφουν» ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Οι πυροσβέστες εντοπίζουν έναν 78χρονο που έχει υποστεί εγκαύματα και με τη βοήθεια ασθενοφόρου, μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο.

Ένα ταξί που περνούσε από τη Συγγρού την ώρα της έκρηξης, μοιάζει λες και έχει «γαζωθεί» από πολυβόλο. Εκτός από τον οδηγό, υπήρχε και επιβάτης που κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο.

Από το ωστικό κύμα τα τζάμια του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού έχουν παραμορφωθεί. Σπασμένο παρμπρίζ, τρύπες παντού, ένα αυτοκίνητο διαλυμένο.

Ίδια καταστροφή και στο εσωτερικό. Ανοιγμένοι οι πλαϊνοί αερόσακοι, γυαλιά στο κάθισμα.

 

«Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και μετά μια λάμψη», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

Ζημιές και στο κτίριο της περιφέρειας Αττικής. Σπασμένες τζαμαρίες όπως και σε όλα τα κτίρια δίπλα, απέναντι και παντού τριγύρω.

Πως εντόπισαν τον τραυματία

Νωρίτερα, αποκαλυπτική ήταν η μαρτυρία ιδιοκτήτη σχολής χορού στη Συγγρού 5, δηλαδή στο διπλανό κτίριο από αυτό που έγινε η έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή.

Μιλώντας στο in και την Αλεξάνδρα Τάνκα, ο ιδιοκτήτης χορού είπε: «Είδαμε από την τηλεόραση ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη. Επειδή έχουμε τη σχολή χορού στο διπλανό κτίριο από το σημείο που έγινε η έκρηξη, ήρθα κατευθείαν εδώ. Μίλησα με τον προϊστάμενο της Πυροσβεστικής και ανεβήκαμε επάνω και είδαμε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες. Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας που έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα κι έπειτα ήρθε ενημέρωση στην Πυροσβεστική να εκκενώσει το κτίριο γιατί υπάρχει διαρροή υγραερίου.

Ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του διπλανού κτιρίου που έγινε η έκρηξη, μας είπε ότι ο αδερφός της ήταν σε εκείνο το σημείο, ενημερώσαμε τις Αρχές, τον βρήκαν τον άνθρωπο, είναι ο Α.Π., ο οποίος ήταν εκεί, τον έβγαλαν με εγκαύματα, ήταν τραυματισμένος και τον μετέφεραν στο Λαϊκό Νοσοκομείο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ