Αττική Οδός: Συγκλονιστικές οι καταγγελίες από πολίτες, μέχρι και για πλιάτσικο σε αυτοκίνητα

Αττική Οδός: Συγκλονιστικές οι καταγγελίες από πολίτες, μέχρι και για πλιάτσικο σε αυτοκίνητα

Η Αττική Οδός αποδείχθηκε μια τεράστια «χιονοπαγίδα» για τους πολίτες που βρέθηκαν εκεί, ενώ τώρα έρχονται μηνύσεις μετά από συγκλονιστικές καταγγελίες.

Τρεις μέρες μετά το φιάσκο η Αττική Οδός άνοιξε, ενώ διόδια δεν θα υπάρχουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Τώρα, όμως, είναι η σειρά των μηνύσεων από τους πολίτες που αποκλείστηκαν στον ακριβοπληρωμένο δρόμο που έγινε μια τεράστια «λευκή» παγίδα.

Οι καταγγελίες είναι συγκλονιστικές. Ακόμα και πλιάτσικο σε αυτοκίνητα εταιρειών που μετέφεραν εμπορεύματα καταγγέλλουν σε δικηγορικά γραφεία οι άνθρωποι που έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες.

Όπως λέει η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, πολλοί ήταν οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στην Αττική Οδό, όταν βρήκαν τρόπο διαφυγής. Την ώρα που επέστρεψαν πολλοί από αυτούς είδαν τα αυτοκίνητά τους σπασμένα στα παρμπρίζ και σε κάποιες περιπτώσεις να έχει γίνει προσπάθεια να αφαιρεθούν εμπορεύματα.

Συγκλονίζει καρδιοπαθής που εγκλωβίστηκε

Συγκλονιστική είναι, επίσης, η ιστορία καρδιοπαθούς, που εγκλωβίστηκε, ενώ επέβαινε σε ταξί, επί ώρες στην Αττική οδό. Όπως λέει ο ίδιος, «πάγωσε» το μπαλονάκι και όταν έφτασε, μετά από ώρες, στο νοσοκομείο είχε μελανιάσει το πρόσωπό του.

Ο άνδρας είπε, μιλώντας στο dikastiko.gr, ότι ήταν εγκλωβισμένος για δέκα ώρες στην Αττική Οδό. Ο ίδιος εξήγησε ότι λαμβάνει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και λόγω του ότι δεν μπορούσε να τη λάβει και σε συνδυασμό με την έλλειψη τροφής αισθάνθηκε ότι επιδεινώθηκε η υγεία, του ενώ βρισκόταν αποκλεισμένος μέσα στο ταξί.

Ο ίδιος εξήγησε ότι κατάφερε να απεγκλωβιστεί έπειτα από δέκα ώρες χάρη στη βοήθεια του Στρατού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του εξήγησαν ότι αν καθυστερούσε, αυτό θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του.

Οι πολίτες κάνουν αγωγές παρά τα 2.000 ευρώ

Την ώρα που «βρέχει» εντολές για μηνύσεις και αγωγές κατά της Αττικής Οδού στα δικηγορικά γραφεία, οι πολίτες που τηλεφωνούν σε δικηγόρους φαίνεται πως δεν ικανοποιούνται από τις 2.000 ευρώ που συμφώνησε να καταβάλει η εταιρία και θα διεκδικήσουν περαιτέρω αποζημιώσεις.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι δυο διαδικασίες είναι ανεξάρτητες. «Θυμίζω, επίσης, ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης έχει προστεθεί πλέον στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη αποζημίωσης – το τονίζω αυτό – ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό», είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως λέει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, οι πολίτες αρνούνται να πάρουν τις 2.000 ευρώ: «Ήδη είμαστε στη διαδικασία σύνταξης δικογράφων, ανθρώπων που κινδύνευσε η ζωή τους, π.χ διαβητικού που επί πολλές ώρες δεν μπορούσε να πάρει τα φάρμακά του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ