Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι αναφέρει η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι αναφέρει η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού

Τον δρόμο για την απόδοση ευθυνών «δείχνει» δικαστική απόφαση του 2014

Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε κατά της Αττικής Οδού από μία γυναίκα, η οποία παρέμεινε εγκλωβισμένη επί 16 ώρες στον δρόμο εν μέσω κακοκαιρίας.

Με την αγωγή, η γυναίκα ζητεί αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ. Αρκετοί είναι οι πολίτες που στρέφονται κατά της εταιρείας αλλά και κατά της περιφέρειας Αττικής, που ήταν υπεύθυνη για τους υπόλοιπους δρόμους, όπως η λεωφόρος Μεσογείων.

Ο ΑΝΤ1 αποκάλυψε ανάλογη δικαστική απόφαση (το 2014) για εγκλωβισμό επιβατών στην Εθνική Οδό, το 2011.

Τι αναφέρεται στην πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού

«Το e-pass σκάναρε υπάλληλος, πλην όμως δεν υπήρχε ούτε από αυτόν κάποια ενημέρωση σχετικά με το πώς εξελισσόταν η κατάσταση εντός του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού, η οποία ήταν πλέον έκρυθμη. Μετά την είσοδό μου στην Αττική Οδό κατάφερα να διανύσω μία μικρή απόσταση και έκτοτε εγκλωβίστηκα όπως και εκατοντάδες άλλοι οδηγοί μέσα σε δριμύ ψύχος και πλήρη άγνοια για την εξέλιξη της διαδικασίας απεγκλωβισμού. Περπάτησα μέσα στο χιόνι, αναζητώντας ένα ζεστό μέρος που θα μπορούσα να σταθώ έστω και για λίγο τη στιγμή που ο υδράργυρος βρισκόταν ήδη υπό του μηδενός» αναφέρεται στην πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού.

«Ούτε η εταιρεία που προκάλεσε την όποια ζημία μπορεί μονομερώς για εμάς κατά την άποψή μας να ορίσει το ποσό αυτό, ούτε φυσικά οποιαδήποτε κυβερνητική πηγή. Οι εξουσίες είναι διακριτές. Αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια. Σε αυτά προσφύγαμε για να κρίνουν και το ύψος του ποσού και πρώτα από όλα εάν υπάρχει και ζημία» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της γυναίκας, Ιωάννης Καλαβρής.

Οι πολίτες που καταφεύγουν σε δικηγορικά γραφεία θεωρούν ότι πρέπει να τους καταβληθούν ποσά μεγαλύτερα των 2.000 ευρώ. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ανάλογα με τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε κάθε πολίτη και τη βλάβη που υπέστη.

Δικαστική απόφαση για εγκλωβισμό επιβατών στην Εθνική Οδό «δείχνει» τον δρόμο

Τον δρόμο για την απόδοση ευθυνών «δείχνει» δικαστική απόφαση του 2014, με την οποία επιδικάστηκε αποζημίωση 600 ευρώ σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί επί 5 ώρες στην Εθνική Οδό την Καθαρά Δευτέρα του 2011.

«Την προκειμένη περίπτωση και ανεξάρτητα από τυχόν ύπαρξη πλημμελών πράξεων ή παραλείψεων της Τροχαίας, η εναγόμενη αν και γνώριζε την επέλαση της κακοκαιρίας και την επιβάρυνση της οδού από τα οχήματα των εκδρομέων που επέστρεφαν στην Αθήνα δεν μερίμνησε εγκαίρως και δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ