Κύπρος: Στα χέρια των αρχών οι καταγγελίες Γκιώνη για κύκλωμα μαστροπείας – Οι τρεις περιπτώσεις που εστιάζουν

Κύπρος: Στα χέρια των αρχών οι καταγγελίες Γκιώνη για κύκλωμα μαστροπείας – Οι τρεις περιπτώσεις που εστιάζουν

Δείτε τις τελευταίες πληροφορίες από τις έρευνες στην Κύπρο

Την ερχόμενη εβδομάδα θ’ αποφασιστεί τι κατάληξη θα έχει η επιστολή που απέστειλε στις Αρχές ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας Κύπρου, που εξετάζει προσεκτικά την επιστολή, έχει επικεντρωθεί σε τρεις περιπτώσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει έδαφος για ν’ αρχίσει έρευνα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, από την Αστυνομία, τα στοιχεία αξιολογούνται και σύντομα θα υπάρξει κατάληξη για το τι θα γίνει με τις περιπτώσεις που αναφέρει.

Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλα όσα υποστηρίζει ο Γκιώνης αποτελούν screen shot των αναρτήσεών του, δηλαδή ήταν αντίγραφο αναρτήσεων που έκανε ο ίδιος ή άλλοι στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σε 3 περιπτώσεις εστιάζουν οι Αρχές
Οι εξετάσεις των αστυνομικών επικεντρώνονται σε τρεις περιπτώσεις που φαίνεται να χρήζουν περαιτέρω μελέτης, για να φανεί κατά πόσον έχουν βάση ώστε ν’ αρχίσει η διερεύνησή τους.

Οι υπόλοιπες 4-5 αποτελούν παλαιές υποθέσεις για τις οποίες είχε γίνει αρκετός θόρυβος στην Κύπρο και τελικά εκδικάστηκαν από τα δικαστήρια.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις Φιλιππινέζων γυναικών θυμάτων του Μεταξά, η Αστυνομία αναφέρει ότι έχει ήδη καταδικαστεί ο ένοχος, παρόλο που ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία για κακομεταχείριση Φιλιππινέζων και 14χρονων κοριτσιών.

Ο ακτιβιστής έχει αναφερθεί σε υποθέσεις που εξετάστηκαν προ αρκετών χρόνων χωρίς να δίνονται νέα στοιχεία, υπάρχουν περιπτώσεις που έφτασαν μέχρι τη δικαιοσύνη και υπήρξαν καταδίκες και δεν συντρέχουν λόγοι για να επανανοίξουν.

Ο ίδιος, πάντως, έχει αναφέρει ότι αν δεν ερευνηθούν τα όσα διαβίβασε στις κυπριακές και ελληνικές Αρχές, θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Όσον αφορά στις αναφορές περί κυκλώματος πορνείας που διοχετεύει κοπέλες στο Ντουμπάι μέσω Κύπρου, από την Αστυνομία εκτιμάται ότι αυτές είναι απλές αναφορές χωρίς να δίνονται περαιτέρω στοιχεία ή να συνοδεύονται από κάποια μαρτυρία.

Επίσης, μέχρι τώρα, οι ελληνικές Αρχές με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή η κυπριακή Αστυνομία ύστερα και από την καταγγελία 24χρονης για βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν στα χέρια τους μέχρι σήμερα μαρτυρίες που να εμπλέκουν και την Κύπρο στην υπόθεση, ή γενικότερα σε κύκλωμα μαστροπείας.

Πάντως, όπως μας αναφέρθηκε, όποια κι αν είναι η κατάληξη της Αστυνομίας, θα ενημερωθεί η Νομική Υπηρεσία ώστε να αξιολογηθούν εκ νέου οι αναφορές και να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ