Ρωσία: Οι τέσσερις «σκληροί» του Πούτιν που πιέζουν για σύγκρουση με τη Δύση

Ρωσία: Οι τέσσερις «σκληροί» του Πούτιν που πιέζουν για σύγκρουση με τη Δύση

Από τους εν λόγω αξιωματούχους αναμένεται να επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό και η τελική απόφαση αναφορικά με το εάν η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανία

Ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει την επόμενη κίνηση της Ρωσίας στην Ουκρανική Κρίση; Αν υιοθετήσουμε όσα έχουν δηλώσει επισήμως οι Αμερικανοί, τότε ο μόνος που γνωρίζει όσα πρόκειται να ακολουθήσουν είναι ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν που πρόκειται να λάβει την όποια τελική απόφαση.

Οι New York Times έρχονται σε εκτενές δημοσίευμά τους να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας και σε μια σειρά από άλλους ρώσους αξιωματούχους που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Πούτιν και έχουν βαλθεί να αποκαταστήσουν τη «δόξα» της σοβιετικής περιόδου.

Σύμφωνα με το αφήγημα που προωθούν τα εν λόγω ρωσικά «γεράκια», «όλοι οι ‘έξω’ θέλουν το κακό της Ρωσίας», η οποία όμως Ρωσία ξεχωρίζει διεθνώς ως θεματοφύλακας των «παραδοσιακών αξιών».

Από τους εν λόγω αξιωματούχους -που όλοι μαζί παρουσιάζονται να ανήκουν στην ομάδα των λεγόμενων «siloviki»- αναμένεται να επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό και η τελική απόφαση αναφορικά με το εάν η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας ή όχι.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που επηρεάζουν τον Ρώσο πρόεδρο, εξασφαλίζοντας μάλιστα ολοένα μεγαλύτερη επιρροή σε βάρος άλλων πιο μετριοπαθών φωνών, όπως είναι για παράδειγμα εκείνη του ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν;

Σεργκέι Ναρίσκιν

Επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (SVR) από το 2016 και άλλοτε προσωπάρχης του Κρεμλίνου, ο 67χρονος Ναρίσκιν έχει προσελκύσει τελευταία τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από τις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα δημόσιες τοποθετήσεις του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει, για παράδειγμα, ότι τον Αλεξέι Ναβάλνι τον δηλητηρίασαν πράκτορες της Δύσης με στόχο να ρίξουν το φταίξιμο στο καθεστώς Πούτιν.

Νικολάι Πατρούσεφ

Κορυφαίος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Πούτιν (και πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας βόλεϊμπολ), ο 70χρονος Πατρούσεφ έχει κατ’ επανάληψη επιτεθεί στη Δύση με ομοφοβικά σχόλια, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν και μέρη στη Δύση όπου «έχει νομιμοποιεί ο γάμος ανθρώπων με ζώα».

Σημειώνεται πως εκείνος τυγχάνει πατέρας του νυν υπουργού Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πατρούσεφ.

Σεργκέι Σοϊγκού

Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 2012, ο 66χρονος Σοϊγκού θεωρείται, επίσης, από τους «σκληρούς» του στενού πουτινικού περιβάλλοντος.

Ο Σοϊγκού τον περασμένο μήνα αποκάλεσε τους Ουκρανούς εθνικιστές «απάνθρωπους».

Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ

Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ήδη από το 2008, ο 70χρονος Μπορτνίκοφ ανήκει και αυτός στον κύκλο των λεγόμενων «siloviki» οι οποίοι όχι μόνο κερδίζουν έδαφος εντός του Κρεμλίνου, σε βάρος άλλων περισσότερο μετριοπαθών τεχνοκρατών, αλλά και «θρέφονται» από την κόντρα με τη Δύση η οποία τους δίνει την ευκαιρία να ενισχύσουν ακόμη πιο πολύ τη θέση τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ