Η «μεζούρα» και ο «διμέτωπος» – Το γάντι στον Ανδρουλάκη ρίχνει ο Τσίπρας

Η «μεζούρα» και ο «διμέτωπος» – Το γάντι στον Ανδρουλάκη ρίχνει ο Τσίπρας

«Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα» ήταν η απάντηση του Ν. Ανδρουλάκη στα γαλάζια πυρά που δέχεται. Για «διμέτωπο παλιάς κοπής» κάνει λογο ο Αλ. Τσίπρας διαμηνύοντας ότι «ή με τη Δεξιά θα είσαι ή με τη δημοκρατική παράταξη».

Σε εξέλιξη είναι το μπρα ντε φερ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς ήταν η σειρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να απαντήσει στα πυρά περί ίσων αποστάσεων που δέχεται από τη ΝΔ.

Ή με τη Δεξιά ή με τη δημοκρατική παράταξη

Ωστόσο την ίδια ώρα θέση στο ζήτημα φαίνεται να παίρνει και ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας και αυτός με τη σειρά του αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για «διμέτωπο παλιάς κοπής» και διαμηνύοντας του ότι «ή με τη Δεξιά θα είσαι ή με τη δημοκρατική παράταξη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες μέρες και δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τη ΝΔ για αντιπολιτευτική σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται στην δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ την ίδια ώρα που όπως τόνισε «οι κύριοι πολιτικοί μας αντίπαλοι χάνουν δυνάμεις».

«Το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν. Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες.

Αυτόνομη πορεία και προοδευτική ταυτότητα

»Απέναντι στις τοξικές και άγονες συγκρούσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση. Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα» ήταν η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στα γαλάζια πυρά που δέχεται μετά την πρόταση μομφής και ιδίως μετά το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή.

«Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Για αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη. Η πολιτική επιστρέφει» διεμήνυσε προς την κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα».

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ανδρουλάκη έρχεται σε μια στιγμή όπου εκτός από τις επιθέσεις της ΝΔ, οι Ανδρέας Λοβέρδος και Εύα Καϊλή εξέφρασαν εμμέσως πλην σαφώς δυσαρέσκεια για αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ακολουθεί γραμμή ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Άρνηση να αποκλείσει συναινέσεις και συνεργασίες με τη Δεξιά

Πάντως παρά τις επιθέσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του ΚΙΝΑΛ για «αριστερή στροφή», ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ότι δεν αποκλείει κατηγορηματικά τη συνεργασία με τη ΝΔ.

«Με δεδομένο ότι για μας αντίπαλος είναι μόνο η Δεξιά και ο κ. Μητσοτάκης, θα δεχόμουν χωρίς κανένα φόβο έναν «ανταγωνισμό προόδου» με το ΚΙΝ.ΑΛ. Φοβάμαι όμως ότι αυτό που, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, βλέπουμε είναι ένας παλαιάς κοπής διμέτωπος και μια άρνηση να αποκλείσει συναινέσεις και συνεργασίες με τη Δεξιά, παρότι ήταν αυτές οι συνεργασίες που οδήγησαν το κόμμα αυτό σε συρρίκνωση και τη χώρα σε τραγωδίες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις και τους δείκτες που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλειες προς το ΚΙΝΑΛ εκφράζοντας «αμφιβολίες μου για το κατά πόσο ισχύει ότι προσελκύει οριζόντια και ισόποσα ψηφοφόρους από τα δύο κόμματα», προσθέτοντας ότι «αν ήταν έτσι, η Ν.Δ. δεν θα έπρεπε να ανησυχεί καθόλου. Αντίθετα όμως εκπέμπει μεγάλη ανησυχία, που δεν κρύβεται».

Δημιουργική VS ισχυρής αντιπολίτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στο θέμα της προοδευτικής κυβέρνησης λέγοντας ότι ουσιαστικά με καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ θα αναγκαστεί να πάρει θέση στο ζήτημα των συνεραγσιών καθώς «η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Η καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προοδευτική διακυβέρνηση και για εξελίξεις σε όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ανάμεσα στην περίοδο πριν και μετά τις εκλογές υπάρχουν οι εκλογές. Η λαϊκή βούληση θα βάλει μπροστά σε κάθε κόμμα το κρίσιμο ζήτημα της διακυβέρνησης, στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην «δημιουργική αντιπολίτευση» του Νίκου Ανδρουλάκη, αντέτεινε την «ισχυρή αντιπολίτευση» για να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ετοιμότητά του να κυβερνήσει και να κεφαλαιοποιήσει την κυβερνητική φθορά της ΝΔ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ