Δολοφονία Άλκη: Για στοχευμένα χτυπήματα κάνει λόγο η ιατροδικαστής

Δολοφονία Άλκη: Για στοχευμένα χτυπήματα κάνει λόγο η ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομία μίλησε για μια στοχευμένη ενέργεια.

Τις σκοτεινές πτυχές της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον 19χρονο Άλκη, «φωτίζει» η ιατροδικαστής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Όπως δήλωσε, πρόκειται για μια στοχευμένη εγκληματική ενέργεια, γεγονός που συνηγορεί στο ότι πρόκειται για ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται αφότου ο 23χρονος δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Άλκη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η κ. Κοβάτση τόνισε ότι τα «χτυπήματα, τα μαχαιρώματα ήταν πολλά και στοχευμένα», ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες «γνώριζαν πού θα χτυπήσουν».

Στην ερώτηση εάν υπήρχαν σημάδια στο άψυχο σώμα του 19χρονου που να προδίδουν αντίσταση, η ιατροδικαστής επισήμανε ότι διαπιστώθηκαν «αμυντικά τραύματα», καθώς ο νεαρός προσπάθησε να «προστατεύσει σημεία του σώματός του».

Βόμβες Κούγια

Σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη από τις Αρχές, έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε, μιλώντας στο MEGA, πως οι Αρχές αντί να κατασχέσουν τα όπλα στον σύνδεσμο και να ασκήσουν δίωξη στον 23χρονο συλληφθέντα για εγκληματική οργάνωση, διαχώρισαν τις δικογραφίες, τονίζοντας πως ήταν μια ενέργεια που έγινε από πρόθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, στο κρησφύγετο, στο οποίο διέφυγαν οι δράστες μετά τη δολοφονία του 19χρονου, υπήρχαν όπλα, τα οποία έφεραν γενετικό υλικό των δραστών, ωστόσο η αστυνομία τα παρέβλεψε.

Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος των αυτόπτων μαρτύρων της θανάσιμης επίθεσης, ενώ άφησε αιχμές για τις δηλώσεις των δραστών, αναφορικά με τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ