Κορωνoϊός: Καρφιά ΠΟΕΔΗΝ για τους θανάτους στις ΜΕΘ

Κορωνoϊός: Καρφιά ΠΟΕΔΗΝ για τους θανάτους στις ΜΕΘ

Ερωτήματα προς το υπουργείο Υγείας για τη θνησιμότητα από κορωνοϊό, εντός και εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας θέτει η Πανελλήνια ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να μάθει τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στις ΜΕΘ, αλλά και τον αριθμό των διασωληνωμένων που πέθαναν στις ΜΕΘ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της τονίζει:

«Με βάσει την χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ έχουμε 24.410 νεκρούς από κορωνοϊό  και  από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 4.116 ασθενείς.

Η θνητότητα στις ΜΕΘ   από τα στοιχεία των νοσοκομείων είναι κοντά στο 62%. Το ίδιο αναφέρουν έρευνες επιστημόνων.

Με δεδομένο ότι εξήλθε το 38% των ασθενών από τις ΜΕΘ το οποίο  αντιστοιχεί σε 4.116 ασθενείς προκύπτει ότι  συνολικά νοσηλεύθηκαν   σε ΜΕΘ  λιγότεροι των  11.000.  Εξ αυτών προκύπτει ότι  οι θάνατοι εντός των ΜΕΘ είναι κοντά στους 6.800 ασθενών και τα εξιτήρια  4.116.

Από τους 24.410   που είναι συνολικά οι νεκροί της πανδημίας περί τους 17.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Ποσοστό κοντά στο  72%. Εάν συνυπολογίσει κανείς τους  νεκρούς σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ, το ποσοστό των θανόντων εκτός κανονικών ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται κοντά  στο 75%. Στη κορύφωση των κυμάτων  του κορωνοϊου το ποσοστό θνητότητας εκτός ΜΕΘ  ήταν  κοντά στο  85%.»

Ζητά επίσημα στοιχεία

Και συνεχίζει λέγοντας ότι δεν είναι αυτά στοιχεία που τιμούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ζητά από το υπουργείο Υγείας να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία των:

«-Αριθμό  θανόντων εντός και εκτός ΜΕΘ.

-Αριθμό θανόντων  διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

-Ημέρες αναμονής για ΜΕΘ διασωληνωμένων.

-Ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ σε όλα τα Νοσοκομεία.»

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Υπάρχουν νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού και όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ ( π.χ.Νοσοκομείο Νίκαιας: 445 νεκροί.). Επισημαίνουμε ότι εάν  το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ ισχυρισθούν ότι είναι  μικρότερο του ποσοστού  62% αυξάνεται  ο αριθμός των θανόντων  ασθενών με κορωνοϊό σε σχέση με τον  εκτιμώμενο  αριθμό  των 17.500 που αναφέρουμε ότι χάθηκαν εκτός ΜΕΘ.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ