Πώς μια επίσκεψη σε κατάστημα παιχνιδιών σημάδεψε τη ζωή ενός παιδιού: Φωτογραφίες που «καίνε» τα Jumbo

Πώς μια επίσκεψη σε κατάστημα παιχνιδιών σημάδεψε τη ζωή ενός παιδιού: Φωτογραφίες που «καίνε» τα Jumbo

Ο Γολγοθάς του 6χρονου

«Μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα παιχνιδιών έμελλε να σημαδέψει τη ζωή του παιδιού και όλης της οικογένειας δραματικά».

Με αυτή την οδυνηρή αλλά πέρα για πέρα αληθινή φράση μέλος της οικογένειας του 6χρονου, που τραυματίστηκε σε κατάστημα Jumbo, συνοψίζει τα όσα συνέβησαν στο εν λόγω κατάστημα.

Σε μία από τις επικίνδυνες, ακάλυπτες σιδερένιες κρεμάστρες (όπως φαίνεται παρακάτω) όπου έχουν τοποθετηθεί διάφορα παιχνίδια σε κατάστημα Jumbo στο Μαρούσι, χτύπησε το άτυχο αγοράκι, προσπαθώντας να φτάσει ένα πλαστικό πιστόλι.

Όπως διακρίνει κανείς, στα καταστήματα Jumbo, το σίδερο στο οποίο κρέμονται τα προϊόντα, είναι στην απόληξή του εντελώς γυμνό. Εύκολα δηλαδή ένα μικρό παιδί, με μικρό ανάστημα, μπορεί να πάει να πάρει το παιχνίδι που θέλει και να τραυματιστεί στο μάτι ή σε άλλο μέρος του σώματός του.

Όπως έγινε δηλαδή με το 6χρονο αγόρι το οποίο έσπευσε να πάρει το παιχνίδι που θέλει και το -χωρίς κανένα προστατευτικό- σίδερο, καρφώθηκε στο μάτι του με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο.

 

Οι συγκεκριμένες κρεμάστρες δεν έχουν το προστατευτικό κάλυμμα με την αναγραφή της τιμής, όπως αυτό που υπάρχει σε άλλα καταστήματα παιχνιδιών, κι ενώ το αγοράκι σήκωσε το χέρι του για να πιάσει το παιχνίδι, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του μάτι. 

Στην απόληξη της κρεμάστρας έχουν τοποθετήσει μικρή πλαστική πινακίδα με τα στοιχεία και την τιμή του προϊόντος, έτσι ώστε ακόμη και ακούσια να πέσει ένα παιδί πάνω να μη σημειωθεί τραυματισμός.

Από το χτύπημα μάλιστα προκλήθηκε στον 6χρονο προσωρινή απώλεια όρασης και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Μήνυση κατά του καταστήματος

Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρίας και κοινοποίησαν το θέμα στον Συνήγορο του Καταναλωτή αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η μητέρα του παιδιού υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε έμπρακτη συμπαράσταση από τους υπαλλήλους του καταστήματος μετά το ατύχημα.

«Μέχρι και σήμερα ένας όμιλος ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά δεν έχει επικοινωνήσει ούτε καν να ρωτήσει πως είναι το παιδί, να μην επαναληφθεί άλλος τραυματισμός, να μην βιώσει άλλη οικογένεια το ίδιο».

Αντί συγγνώμης τα Jumbo… εξαπέλυσαν επίθεση στην οικογένεια

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το περιστατικό δεν έχει καταγραφεί και ότι ο εξοπλισμός των εμπορευμάτων ακολουθεί την πάγια και ενδεδειγμένη πρακτική τοποθέτησης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ουσιαστικά λοιπόν, η διοίκηση της Jumbo, αντί να αποδεχθεί ότι ακόμη κι ένα ατύχημα σε βάρος παιδιού είναι υπεραρκετό προκειμένου να αλλάξει τον τρόπο έκθεσης των εμπορευμάτων της, εξαπέλυσε επίθεση στην οικογένεια και την κατηγόρησε για απάτη.

Μια οικογένεια η οποία υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία και στεναχώρια εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του παιδιού το οποίο αν δεν είχε χειρουργηθεί πιθανότατα να έχανε το μάτι του.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως μετά τη δημοσιοποίηση της θλιβερής αυτής ιστορίας, μάλιστα, υπήρξαν κι άλλες καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης, για αντίστοιχα επικίνδυνες καταστάσεις και σε άλλα καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας, όπως π.χ. σε αυτό του Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ