Δολοφονία του Άλκη – Τι πραγματικά φοβάται η Αστυνομία ότι θα συμβεί στη Θεσσαλονίκη

Δολοφονία του Άλκη – Τι πραγματικά φοβάται η Αστυνομία ότι θα συμβεί στη Θεσσαλονίκη

Η Αστυνομία περιμένει νέα «έξαρση» και…

Έναν νέο κύκλο βίας περιμένει η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μετά τη δολοφονία του Άλκη. Και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν εφησυχάζει από την «ηρεμία» των ημερών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ «Αξιωματικοί εκτιμούν ότι η εν λόγω επίθεση οργανώθηκε από έναν σκληρό πυρήνα νεαρών Ελλήνων και Αλβανών χούλιγκαν που αριθμεί τουλάχιστον 200 άτομα τα οποία πρωτοστατούν στις διαδοχικές επιθέσεις από τις αρχές του 2021. Όπως λεν δρουν στο όνομα της οπαδικής επιβολής και επικυριαρχίας στις γειτονιές της πόλης αλλά και στη λογική των ανταποδοτικών χτυπημάτων σε όσους τολμήσουν να τους αμφισβητήσουν».

«Το μούδιασμα και η φαινομενική ηρεμία μετά τον θάνατο του Άλκη, δεν θα είναι μακράς διαρκείας. Εκτιμούν ότι μετά την… κατάπαυση του πυρός θα ακολουθήσει νέος κύκλος εχθροπραξιών προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών» συμπληρώνει στο ρεπορτάζ του.

Και προσθέτει πως «οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ εδράζονται στην εκτίμηση ότι όταν ο απόηχος του θανάτου του Άλκη κοπάσει, οι χούλιγκαν θα επανέλθουν δριμύτεροι. Άλλωστε και τον Ιούνιο του 2012 υπήρχαν αναφορές για ισχυρότατο πλήγμα στον χουλιγκανισμό στη Θεσσαλονίκη με τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 81 ατόμων για συμμετοχή σε επεισόδια. Οι Αρχές έκαναν και τότε λόγο για εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε και εκτελούσε επιθέσεις σε βάρος οπαδών αντίπαλων ομάδων. Τελικώς στο εδώλιο κάθισαν 45 κατηγορούμενοι από τους οποίους καταδικάσθηκαν ελάχιστοι τέσσερα χρόνια αργότερα».

Ειδική αναφορά στο ρεπορτάζ γίνεται και στη δολοφονία του Τόσκο Μποζατσίσκι την οποία επακολούθησε περίοδος νηνεμίας «που συνδυάστηκε βεβαίως και με την καραντίνα». «Σε εκείνη την επίθεση διαπιστώθηκε ότι κύριο ρόλο είχαν άτομα με σημαντική θέση σε ΠΑΕ ενώ διακρίνονταν από λεπτομερή οργάνωση και συστηματική προσπάθεια εξάλειψης ιχνών. Μάλιστα είχε διαπιστωθεί ότι ανάμεσα στους δράστες ήταν νεαρός που είχε στενή συγγένεια με μια αστυνομικό που υπηρετούσε τότε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η οποία επίσης έδινε βροντερό παρών σε θύρα φανατικών οπαδών. Ο συγκεκριμένος χούλιγκαν που καταδικάσθηκε μετά τη μετατροπή του κατηγορητηρίου σε μικρή ποινή και δεν φυλακίσθηκε φαίνεται να διατηρούσε επαφές με μέλη του… τάγματος που σκότωσε τον Άλκη. Τότε λοιπόν η εκεχειρία δεν διήρκησε πάνω από τρεις μήνες. Τον Απρίλιο του 2020 καταγράφησαν δύο περιστατικά βίας σε Τούμπα και Πυλαιώτικα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ