Θύελλες σαρώνουν τη Γερμανία: Νεκρός, πλημμύρες, χιλιάδες χωρίς ρεύμα, διακοπές στη συγκοινωνία

Θύελλες σαρώνουν τη Γερμανία: Νεκρός, πλημμύρες, χιλιάδες χωρίς ρεύμα, διακοπές στη συγκοινωνία

Δυο ισχυρές θύελλες προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και σημαντικές ζημιές. Κατά τόπους έχουν παραλύσει οι συγκοινωνίες. Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Σχολεία κλειστά.

Σοβαρές είναι οι συνέπειες από το πέρασμα του χαμηλού βαρομετρικού Υλένια από τη Γερμανία, η ταχύτητα του οποίου σε πολλές περιοχές ξεπέρασε τα 120 χλμ την ώρα.

Ταχύτητα πάνω από τα 150 χλμ

Στον βορρά, και συγκεκριμένα στο Μπρόκεν, η ταχύτητα κατά τόπους ξεπέρασε τα 150 χλμ. Προληπτικά είχε διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση προς τα νησιά της Ανατολικής Φριζίας. Η ψαραγορά του Αμβούργου πλημμύρισε και πάλι όπως συνέβη και παλαιότερα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά κρατίδια αναμεσά τους στην Κάτω Σαξονία, τη Βρέμη, το Αμβούργο, το Βραδεμβούργο και το Βερολίνο. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ οι αρχές συνιστούν τον περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο.

Νεκρός άνδρας

Εχασε τη ζωή του 55χρονος στην Κάτω Σαξονία όταν δέντρο κόπηκε και καταπλάκωσε το αυτοκίνητό του.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της καταιγίδας. Σκηνή, όπου γίνονται τεστ κοροναϊού στο Kλέβε, στον Κάτω Ρήνο, δεν άντεξε στην καταιγίδα και καταστράφηκε από τον αέρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Στο Βούπερταλ, δέντρο ύψους περίπου 40 μέτρων έπεσε στον κρεμάμενο σιδηρόδρομο, το ορόσημο της πόλης.

Χωρίς ρεύμα

Η Λουφτχάνσα ακύρωσε τουλάχιστον 20 πτήσεις ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στο Βρανδεμβούργο, το Βερολίνο και το Ζάαρλαντ.

Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα σε πολλά κρατίδια. Για παράδειγμα, 54.000 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και 10.000 στη Βαυαρία. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα και οι αρχές συνιστούν τον περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο.

Κακοκαιρία μέχρι και το Σαββατοκύριακο

Σήμερα τη θέση της Υλένια θα πάρει η Ζεϊνέπ (πρόκειται για δυο γυναικεία ονόματα). Η Υλένια το απόγευμα χθες Πέμπτη κατευθυνόταν προς τις χώρες της Βαλτικής και τη Φιλανδία.

Καταιγίδες θα σημειωθούν νοτιοδυτικά κυρίως, η θερμοκρασία ωστόσο κατά τόπους θα είναι υψηλή, φθάνοντας ακόμα και τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ