Θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου – Έχει πάρει ήδη κλίση, δραματικές εκκλήσεις να συνεχιστούν οι έρευνες

Θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου – Έχει πάρει ήδη κλίση, δραματικές εκκλήσεις να συνεχιστούν οι έρευνες

Τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες προκειμένου το πλοίο να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο ώστε να ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του φλεγόμενου πλοίου στα ανοιχτά της Κέρκυρας, τη στιγμή που κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρεις Έλληνες.

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται για περισσότερες από 45 ώρες στο πλοίο και η θερμοκρασία που ξεπερνά τους 500 βαθμούς Κελσίου, εμποδίζει τα σωστικά συνεργεία να ερευνήσουν και να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες.

Τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες προκειμένου το πλοίο να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο ώστε να ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Εχτές, οι ομάδες πυρόσβεσης επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στο να ρίξουν τη θερμοκρασία στο πλοίο, ώστε να μπορέσουν να μπουν μέσα οι άνδρες της ΕΜΑΚ.

Αυτή τη στιγμή το πλοίο ρυμουλκείται προς την Κασσιόπη και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρει μια μικρή κλίση προς τα αριστερά, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής του.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε πάνω από 15 λεπτά»

Όπως δήλωσε στον Σκάι, ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης, «όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων είναι ανυπόφορη».

Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε παραπάνω από 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», επισήμανε.

Η μάχη πλέον, καθώς το πλοίο ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο βόρεια της Κέρκυρας, είναι να μην βυθιστεί το «Euroferry Olympia», αλλά και να σβήσει η φωτιά -κάτι που αναμένεται να πάρει μέρες, ενώ τις συνθήκες δυσχεραίνει η  επιδείνωση του καιρού στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες ανοικτά της Κέρκυρας από τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02).

Δραματικές εκκλήσεις

Συγγενείς τους που βρίσκονται στο νησί για να έχουν πιο άμεση και έγκαιρη ενημέρωση από τα αποτελέσματα των ερευνών, απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για να συνεχιστούν οι προσπάθειες.

«Παρακαλούμε το υπουργείο να συνεχίσει τις έρευνες. Ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι», αναφέρει ένας εξ αυτών, σύμφωνα με το Open.«Το πλήρωμα του πλοίου μπορεί να καθοδηγήσει τους διασώστες. Ο άνδρας μου γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να κινηθεί και είμαι σίγουρη ότι είναι ζωντανός. Παρακαλώ θερμά να προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο σημείο που βρίσκεται» δηλώνει σύζυγος αγνοουμένου.
Μία ακόμη επισημαίνει στην ΕΡΤ: «Προσπαθώ να κάνω κουράγιο για τα παιδιά μου. Παρακαλώ να μην σταματήσουν οι έρευνες. Ο άντρας μου είναι ζωντανός και ξέρει τι να κάνει, είναι έμπειρος. Στο σημείο που βρίσκεται δεν φλέγεται το γκαράζ, δεν ξέρω βεβαια τι γίνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες».

«Ήταν το τελευταίο του ταξίδι πριν βγει στη σύνταξη», λέει στην ίδια πηγή, ξάδελφος  αγνοουμένου.

Κρίσιμα ερωτήματα

Στο μεταξύ υπάρχουν καταγγελίες από συγγενείς για τις συνθήκες στο πλοίο που «ανάγκασαν» επιβάτες να επιλέγουν να μένουν στα οχήματά τους στο γκαράζ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επιβάτες που διασώθηκαν καταγγέλλουν σωρεία παραβάσεων της πλοιοκτήτριας εταιρείας: υπεράριθμοι επιβάτες, οδηγοί φορτηγών που τους επέτρεπαν να παραμένουν στα γκαράζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να κοιμούνται στα οχήματά τους, κακές συνθήκες στις καμπίνες επιβατών, ακριβές τιμές.

Τα κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι λιμενικές Αρχές, είναι πολλά. Το πρωτόκολλο ασφαλείας προβλέπει ότι απαγορεύεται η παραμονή των οδηγών και των επιβατών στα γκαράζ μετά τον απόπλου.

Γιος αγνοουμένου: Λίγες οι καμπίνες κι «αν δεν σου αρέσει κοιμήσου στο αυτοκίνητο»

O γιος οδηγού φορτηγού που αγνοείται αποκάλυψε ότι ο πατέρας του πιθανότατα να προτίμησε να κοιμηθεί στην καμπίνα του φορτηγού.

«Λόγω του ότι δεν έχει πολλές καμπίνες το καράβι, γνωρίζετε ότι ήταν ζωάδικο, μας υποχρεώνουν να κοιμόμαστε τέσσερις τέσσερις, ας υπάρχει κοροναϊός. Σου λέει αν σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει κοιμήσου στο αυτοκίνητο, και δυστυχώς ο πατέρας μου απ’ ότι μαθαίνω κοιμήθηκε στο φορτηγό»

Οδηγοί φορτηγών με σημάδια στο πρόσωπο από κοριούς και ψύλλους

Για άθλιες συνθήκες στις καμπίνες του πλοίου «Euroferry Olympia» κάνουν λόγο οι οδηγοί.
Έτσι, όπως λένε, αναγκάζονται να κοιμούνται στα γκαράζ.

Φωτογραφίες σοκ που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA, από το εσωτερικό καμπίνας του πλοίου, φανερώνουν τις συνθήκες που επικρατούν.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, οι κοριοί έχουν φωλιάσει κάτω από τα σεντόνια και τα στρώματα των κρεβατιών, με τους οδηγούς να δείχνουν στην κάμερα τα τσιμπήματα στο σώμα τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ