Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν καλά θα κάνει να μην υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν καλά θα κάνει να μην υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει το Κίεβο, Μπόρις Τζόνσον και Όλαφ Σολτς ανακοινώνουν την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον Πούτιν να ζητά παράδοση άνευ όρων της ουκρανικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή δυτικοί ηγέτες που φαίνονται αιφνιδιασμένοι από τον πόλεμο μεγάλης κλίμακας που διεξάγει η Ρωσία ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Οι κυρώσεις του Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε κυρώσεις στις σημαντικότερες ρωσικές τράπεζες, τονίζοντας ότι θα αποκλειστούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και δεν θα έχουν πρόσβαση στη βρετανική λίρα. Παράλληλα, θα απαγορευθεί η προσγείωση αεροσκαφών της Aeroflot στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα επιβληθούν περιορισμοί στις εμπορικές συναλλαγές με τη Μόσχα. Επιπλέον, στη λίστα κυρώσεων προστέθηκε σειρά Ρώσων ολιγαρχών.

«Αυτές οι εξουσίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αποκλείσουμε πλήρως τις ρωσικές τράπεζες από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο φυσικά είναι μακράν το μεγαλύτερο της Ευρώπης, εμποδίζοντάς τους από το αν έχουν πρόσβαση στη στρελίνα και σε συναλλαγές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν παρόμοια μέτρα.

Τι είπε ο Όλαφ Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ανέφερε σε διάγγελμά του ότι ο Πούτιν θέλει να γυρίσει τον χρόνο πίσω με αυτή την επίθεση, και ότι την ευθύνη για αυτόν τον πόλεμο φέρει ο Ρώσος πρόεδρος και όχι ο ρωσικός λαός. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο πόλεμος δεν θα περάσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης», είπε ο Σολτς και υπογράμμισε ότι η Δύση έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων. Ο Πούτιν θα πληρώσει υψηλό τίμημα για αυτήν την επίθεση.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Πούτιν δεν θα κερδίσει και προειδοποίησε ότι καλά θα κάνει να μην υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ