Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο – Κρατικές υποδομές χτυπούν οι Ρώσοι (vids)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο – Κρατικές υποδομές χτυπούν οι Ρώσοι (vids)

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι σημαντικές υποδομές της Κιέβου προκειμένου να τεθούν εκτός λειτουργίας

Λίγη μόλις ώρα μετά την προειδοποίηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για μεγάλης εμβέλειας επίθεση στο Κίεβο, με στόχο μεταξύ άλλων κυβερνητικό κτίριο πληροφοριών, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ξεκίνησαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί.

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι σημαντικές υποδομές της Κιέβου προκειμένου να τεθούν εκτός λειτουργίας ούτως ώστε να είναι πιο εύκολη η ρωσική εισβολή στην πόλη.

Όπως μεταδίδουν τόσο ρωσικά όσο και ουκρανικά ΜΜΕ, στο στόχαστρο της Ρωσίας βρέθηκε, μεταξύ άλλων, πύργος τηλεπικοινωνιών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν και σχετικά βίντεο, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνεται η εγκυρότητά τους και χωρίς να υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με αναφορές, δε, μετά τον βομβαρδισμό σταμάτησε η μετάδοση των ουκρανικών τηλεοπτικών καναλιών.

Δείτε εικόνες και βίντεο

 

Η προειδοποίηση της Ρωσίας ότι θα πλήξει στόχους στο Κίεβο

Της επίθεσης είχε προηγηθεί προειδοποίηση της Ρωσίας προς τους κατοίκους του Κιέβου για επικείμενα πλήγματα σε στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το BBC, σε δήλωσή τους ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται για «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κατά τους ρώσους αξιωματούχους, τα πλήγματα σχεδιάζονται «για να αποτραπούν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ