Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισοπέδωσαν ένα ολόκληρο προάστιο στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισοπέδωσαν ένα ολόκληρο προάστιο στο Κίεβο

Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες που έρχονται από την ρωσική εισβολή

Συγκλονιστικές εικόνες από το Ίρπιν, ένα από τα προάστια του Κιέβου, έρχονται στο φως από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς των Ρώσων στην Ουκρανία.

Οι εκρήξεις στο Ίρπιν ισοπέδωσαν κατοικημένες περιοχές, ενώ πολυόροφες πολυκατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Τις εικόνες μεταδίδει βίντεο του NEXTA, το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

Δείτε το ισοπεδωμένο προάστιο του Κιέβου:

Νύχτα κόλασης στο Κίεβο

Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις, ωστόσο, σφυροκοπούσαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, όπως καταδεικνύεται από τις μαρτυρίες και τις εικόνες ισχυρών εκρήξεων ακόμα και στο κέντρο της πόλης, τις οποίες μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ουκρανική πρωτεύουσα έζησε μια ακόμα νύχτα κόλασης, γεγονός που ερμηνεύεται ως προσπάθεια της Ρωσίας να βρεθεί σε όσο το δυνατόν πλεονεκτικότερη θέση ενόψει των προγραμματισμένων για σήμερα Πέμπτη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

Το πρακτορείο ειδήσεων NEXTA έκανε λόγο για ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, οι δύο από τις οποίες κοντά στον σταθμό του μετρό Arsenalnaya.

Στα καταφύγια

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, μετέδωσε ότι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ήχησαν σειρήνες (όπως μπορείτε ν’ ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί) και οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια.

Δεν ήταν ξεκάθαρο αν βρισκόταν σε εξέλιξη αεροπορική επιδρομή ή ποιοι ήταν οι στόχοι.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε μάχες στα όρια του Κιέβου και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους χωρίς να είναι δυνατή η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών ανεξάρτητα.

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.

Κατελήφθη η Χερσώνα

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα Πέμπτη την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας που η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες.

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες».

Ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους Ρώσους στρατιωτικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ