Ζελένσκι: «Η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία – Χρόνος και υπομονή για να επιτευχθεί η νίκη»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία – Χρόνος και υπομονή για να επιτευχθεί η νίκη»

Ο Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα στον ουκρανικό λαό δήλωσε ότι η χώρα έχει φτάσει σε μια «στρατηγική καμπή» στη σύγκρουση με τη Ρωσία

Σε νέο βίντεο που ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με στρατιωτικά χρώματα στα ρούχα του και φόντο έναν δρόμο του Κιέβου, τόνισε ότι η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται ακόμα χρόνος και υπομονή για να επιτευχθεί η νίκη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να διευκολυνθεί η αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία, θέλοντας να «απαντήσει» με αυτόν τον τρόπο στο ότι η Δύση στέλνει «μισθοφόρους», κατά τον ίδιο.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Στρατηγική καμπή»

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα έχει φτάσει σε μια «στρατηγική καμπή» στη σύγκρουση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει.

«Είναι αδύνατο να πούμε πόσες μέρες έχουμε ακόμα για να ελευθερώσουμε ουκρανική γη. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα το κάνουμε. Διότι έχουμε ήδη φτάσει σε μια στρατηγική καμπή», υπογράμμισε.

«Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι άνθρωποι που πάντα υπερασπίζονται τη γη τους και δεν θα δώσουν στον κατακτητή ούτε ένα κομμάτι αυτής της γης, ούτε ένα τοις εκατό της ελευθερίας τους», πρόσθεσε με έμφαση.

Χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις

Πρόσθεσε ότι αν συνεχιστεί ο πόλεμος, σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία. «Εάν αυτό συνεχιστεί, τότε τα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν είναι αρκετά και αναμένω -εργαζόμαστε ήδη σήμερα πάνω σε αυτό- νέες κυρώσεις από τους εταίρους μας», είπε και συμπλήρωσε: «Η Ρωσία πρέπει να πληρώνει για αυτόν τον τρομερό πόλεμο, να πληρώνει καθημερινά».

Εμφανίστηκε μη ικανοποιημένος από τις αποφάσεις που λαμβάνει η ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, καλώντας την να προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινήσεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να τιμωρηθεί η Ρωσία καθώς ανοίγει πυρ σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ