Ρωσίδα μοντέλο που αποκάλεσε «ψυχοπαθή» τον Πούτιν βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα

Ρωσίδα μοντέλο που αποκάλεσε «ψυχοπαθή» τον Πούτιν βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα

Ο δολοφόνος ήταν τελικά ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος ομολόγησε μετά από ένα χρόνο ότι την στραγγάλισε μέχρι θανάτου στη διάρκεια ενός καβγά για χρήματα.

Λύθηκε η υπόθεση με την άγρια δολοφονία της Γκρέτα Βέντλερ, η βρήκε τραγικό θάνατο ένα μήνα μετά από μια ανάρτηση στα social media, όπου αποκαλούσε «ψυχοπαθή» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας ότι η προσπάθειά του «να ενισχύσει την ακεραιότητα της Ρωσίας» θα τελείωνε με κλάματα.

Ο δολοφόνος ήταν τελικά ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος ομολόγησε μετά από ένα χρόνο ότι την στραγγάλισε μέχρι θανάτου στη διάρκεια ενός καβγά για χρήματα, στη Μόσχα, και πως η δολοφονία δεν είχε καμία σχέση με τις πολιτικές πεποιθήσεις της ή τις απόψεις της για τον Πούτιν.

Επιπλέον φέρεται να δήλωσε πως κοιμόταν σε ένα ξενοδοχείο για τρεις νύχτες, με το πτώμα της 23χρονης μαζί, το οποίο τοποθέτησε σε μια καινούργια βαλίτσα.

Στη συνέχεια, πήγε οδηγώντας το πτώμα 300 μίλια μακριά, στην περιοχή Λίπεκ, και άφησε την βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου για περισσότερο από ένα χρόνο.

Την ίδια στιγμή, για να μην κινήσει υποψίες, συνέχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες και μηνύματα του μοντέλου στα social media, προκειμένου συγγενείς και φίλοι να πιστεύουν ότι είναι ζωντανή, είπε στους αστυνομικούς. 

Λεπτομέρειες-σοκ από τη δολοφονία της

Ο Εβγένι Φόστερ, φίλος της 23χρονης και μπλόγκερ που ζει στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και βρήκε έναν φίλο του στη Μόσχα, ο οποίος πήγε στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή της Γκρέτα Βέντλερ. Οι έρευνες που ακολούθησαν, κατέληξαν τελικά στον εντοπισμό του πτώματος.

Βίντεο από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας φέρεται να δείχνει τον Ντιμίτρι Κορόβιν ενώ κάνει αναπαράσταση του τρόπου που δολοφόνησε το μοντέλο, και ομολογεί την ενοχή του.

Πάντως οι αναρτήσεις της για τον Πούτιν τον Γενάρη του 2021 δεν θεωρείται ότι συνδέονται με το θάνατό της, αλλά είναι ανατριχιαστικές υπό το πρίσμα των γεγονότων των τελευταίων ημερών στην Ουκρανία. 

Τι έγραφε το μοντέλο για τον Πούτιν

Η 23χρονη ανησυχούσε για την καταστολή των διαμαρτυριών στη Ρωσία και την επιθυμία του Πούτιν για μια μεγαλύτερη Ρωσία.

«Δεδομένου ότι ο Πούτιν πέρασε πολλή ταπείνωση στην παιδική του ηλικία και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του λόγω του ότι ήταν μικροκαμωμένος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έφυγε μετά τη Νομική Σχολή και εντάχθηκε στην KGB. Τέτοιοι άνθρωποι είναι άτολμοι και φοβισμένοι από την παιδική τους ηλικία, φοβούνται τον θόρυβο και το σκοτάδι, τους ξένους, οπότε χαρακτηριστικά όπως η προσοχή, η αυτοσυγκράτηση και η έλλειψη επικοινωνίας αναπτύσσονται νωρίς στον χαρακτήρα τους», έγραψε. 

Και συνέχισε: «Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι παρατηρείται σε αυτόν μια σαφής ψυχοπάθεια ή κοινωνιοπάθεια. Για τους ψυχοπαθείς, είναι σημαντικό να βιώνουν συνεχώς μια αίσθηση πληρότητας και οξύτητας της ζωής, γι’ αυτό αγαπούν το ρίσκο, τις έντονες εμπειρίες, την έντονη επικοινωνία, την έντονη δραστηριότητα – μια έντονη και δυναμική ζωή».

«Ίσως θέλει πραγματικά να ενισχύσει την ακεραιότητα της Ρωσίας και εύχεται ειλικρινά το καλό για τους Ρώσους. Αλλά μπορεί πραγματικά να κάνει κάτι; Νομίζω ότι ξέρετε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μόνοι σας», είχε γράψει στα social media.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ