Προ των πυλών το ηλεκτρικό Abarth 500e

Προ των πυλών το ηλεκτρικό Abarth 500e

H ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να… επιμεληθεί το ηλεκτρικό 500 το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο δημιούργημα του σκορπιού

H Abarth ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό εγχείρημα με βάση το Fiat 500 e, κάνοντας το μεγάλο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση και ετοιμάζοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποχωριστεί τις συνήθειες της, καθώς όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της Fiat, Olivier Francois, «η εμφάνιση του Abarth 500e θα είναι ανάλογη με το παρελθόν, αν και αναμένεται να γίνουμε ακόμα πιο εξωστρεφείς». Αυτό θα μεταφραστεί σε μια ακόμα πιο αιχμηρή εμφάνιση σε σχέση με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα από το σκορπιό και την ενασχόλησή του με το 500αράκι.

Αναλόγως θα ισχύσει φυσικά και για τις επιδόσεις του 500e δια χειρός Abarth καθώς το ηλεκτρικό hot hatch αναμένεται να προσφέρει υψηλότερη ισχύ από τους 118 ίππους της μέχρι σήμερα γνωστής έκδοσης του μοντέλου. Για την ακρίβεια η ισχύς του Abarth 500e αναμένεται να κινηθεί πέριξ των 215 ίππων καθώς αυτό επιβάλλει ο επικείμενος ανταγωνισμός μιας και αυτό έχει ανακοινώσει η Renault για το ηλεκτρικά αναγεννημένο Renault 5 δια χειρός Alpine.

To 500e προσφέρει αυτονομία 320 χλμ. και μένει να αποδειχθεί αν η Fiat θα επιλέξει να αντισταθμίσει τις δεδομένες απώλειες σε αυτονομία που θα έχει ως αποτέλεσμα η αυξημένη ισχύς, με μια μεγαλύτερη των 42 kWh μπαταρία που εφοδιάζει την μεγαλύτερη έκδοση αυτονομίας του ηλεκτρικού 500.

Αυτό που επίσης μένει να διαπιστωθεί, είναι κατά πόσο η Abarth θα επενδύσει σε ένα τεχνητό ήχο κινητήρα εσωτερικής καύσης ή αν θα επιλέξει να μεγιστοποιήσει το χαρακτηριστικό γουργουρητό του ηλεκτροκινητήρα, κάτι για το οποίο προς το παρόν δηλώνει αναποφάσιστη.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τις συστάσεις το Abarth 500e αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του πριν την εκπνοή του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ