Τριήμερη εκεχειρία ανακοίνωσαν οι Χούθι της Υεμένης, μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Τριήμερη εκεχειρία ανακοίνωσαν οι Χούθι της Υεμένης, μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη μιας σειρά επιθέσεων των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, με τη μία εξ αυτών να προκαλεί, χωρίς θύματα, μια γιγαντιαία πυρκαγιά σε μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στην Τζέντα.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα σταματήσουν τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία για «τρεις ημέρες», έπειτα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον του γειτονικού βασιλείου τις τελευταίες ημέρες.

«Τα πλήγματα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως και όλες οι στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας θα διακοπούν για ένα τριήμερο», δήλωσε στο Twitter ένας εκπρόσωπος των Χούθι, ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ, επικαλούμενος τον Μαχντί αλ-Μασάτ, υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ανταρτών.

Αυτή η εκεχειρία θα μπορούσε να γίνει μια «οριστική και μόνιμη δέσμευση», εάν η Σαουδική Αραβία άρει τον «αποκλεισμό» της Υεμένης, διακόψει τις αεροπορικές επιδρομές και αποσύρει τις «ξένες δυνάμεις» της από το έδαφος της Υεμένης, συμπλήρωσε ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ.

Αυτή η δέσμευση περιλαμβάνει επίσης τον τερματισμό των επιθέσεων των Χούθι στο έδαφος της Υεμένης, ιδίως περιμετρικά της πόλης Μαρίμπ, όπου μαίνονται οι μάχες τους τελευταίους μήνες, καθώς και την ανταλλαγή κρατουμένων.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη μιας σειρά επιθέσεων των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, με τη μία εξ αυτών να προκαλεί, χωρίς θύματα, μια γιγαντιαία πυρκαγιά σε μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στην Τζέντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ