«Παραλύει» η χώρα λόγω της απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

«Παραλύει» η χώρα λόγω της απεργίας – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας

Με μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης, που επηρέασε τα εισοδήματα, αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν, η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δεν νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Χωρίς μετρό, τραμ και τρόλεϊ η Αθήνα

Οι μετακινήσεις αναμένεται να διεξάγονται με δυσκολία σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό (γραμμές 1, 2, 3), του τραμ και τα τρόλεϊ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία με στάσεις εργασίας κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Την 24ωρη απεργία στον πρώην ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (γραμμή 1 του μετρό) προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και σε μετρό και τραμ ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Συνδικάτο Σταθμαρχών «Πρώτη Γραμμή», το ΣΕΛΜΑ, το ΣΗΕΚ και το ΣΕΚΕΛΜΑ. Αντίστοιχα, την 24ωρη απεργία στα τρόλεϊ προκήρυξε η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διεκδικούν υπογραφή «Συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, λήψη μέτρων για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την άρση των εμποδίων που επιβάλλει στη συνδικαλιστική δράση ο νόμος Χατζηδάκη», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους και τονίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Σημειώνεται ότι δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τη σχετική απόφαση έλαβαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

ΟΑΣΘ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα. Οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

«Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας ανεξάρτητα από ειδικότητες και διαχωρισμούς, επιθυμούν και επιδιώκουν σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής σε ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Αυτοί, εξάλλου, είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους εγκρίθηκε από το πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο ο Προγραμματισμός της δράσης μας για το 2022» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Κανονικά οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Το Δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έκρινε την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των ηλεκτρονικών μηχανικών και των τηλεπικοινωνιακών παράνομη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ