Αντώνης Σύκαρης: «Γιατί ρισκάρεις τη ζωή σου» τον ρωτούσαν

Αντώνης Σύκαρης: «Γιατί ρισκάρεις τη ζωή σου» τον ρωτούσαν

«Φτάνει πια… ο Θεός στα έδωσε όλα, γιατί ρισκάρεις την ζωή σου γιατί τα αφήνεις όλα πίσω! Άλλωστε αυτό που θέλεις να κανείς δεν το έχει καταφέρει κανείς…» του έλεγαν πριν φύγει.

Ο κορυφαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Ο έμπειρος ορειβάτης βρισκόταν σε υψόμετρο 7.400 μέτρων αλλά στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ, «έσβησε» ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Ο 60χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κατέβαινε από το βουνά παλεύοντας για ένα επίτευγμα που δεν είχε κάνει ποτέ ξανά κανένας Έλληνας.

Αγκαλιά με το εγγονάκι του

Μία από τις τελευταίες αναρτήσεις του πριν το ταξίδι στο Νεπάλ, αγκαλιά με το εγγονάκι του, περιέγραφε στο post του τις σκέψεις που είχε πριν αναχωρήσει έχοντας στα χέρια του την 22μηνών Ίριδα που προσπαθούσε να τον φωνάξει «παππού».

Δείτε την ανάρτηση του  Αντώνη Συκάρη:

Ημέρα 1η 24 Μαρτίου 2022
Φίλες και φίλοι

Χθες όλο το απόγευμα και το βράδυ ήμουν ασφαλώς με την οικογένειά μου. Ο γιος μου δεν ήταν κοντά μου, γιατί λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό. Ξέρετε όμως η οικογένεια μου έχει ένα καινούριο μέλος που στους 22 μήνες που είναι στην ζωή κάθε μέρα είναι και μια καινούρια έκπληξη για μένα.

Με αποκαλεί Πααα μια που δεν μπορεί ακόμα να πει Παππού, μια ακόμα αγαπημένη της λέξη είναι το ..Νοοοο! Δηλαδή βουνό. Έτσι χθες είχε καταλάβει ότι θα φύγω για το βουνό και όλη την ώρα απευθυνόμενη προς εμένα με αποφασιστική φωνή μου έλεγε: Πααα ..Πααα ..Πααα.., και αφού της απαντούσα ναι Ιριδάκι μου συνέχιζε και πάλι λέγοντας μου:
…νοοοο!

Ξέρετε πέρασαν και πάλι τόσες σκέψεις από το μυαλό μου, αυτό που όλοι διαθέτουμε και που κάποιες φορές λειτουργεί αποθαρρυντικά για τα μεγάλα μας σχέδια, για τους τόσο δύσκολους στόχους της ζωή μας.

Πέρασαν τα λόγια κάποιου γνωστού μου που συχνά μου λέει: Φτάνει πια… ο θεός στα έδωσε όλα, γιατί ρισκάρεις την ζωή σου γιατί τα αφήνεις όλα πίσω! Άλλωστε αυτό που θέλεις να κανείς δεν το έχει καταφέρει κανείς…

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ