Bloomberg: Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου μιλούν για τον Ρώσο πρόεδρο και την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών

Bloomberg: Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου μιλούν για τον Ρώσο πρόεδρο και την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών

Οι 10 αξιωματούχοι μίλησαν ανώνυμα στο αμερικανικό πρακτορείο και υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως ο πόλεμος θα πάει τη Ρωσία πολύ πίσω οδηγώντας την στην απομόνωση.

Όπως λένε αμφισβητούν την απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν  για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τον «καταστροφικό λάθος» που θα πάει τη χώρα πολύ πίσω.

Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο, ανήκουν σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις κυβερνητικών υπηρεσιών  και εταιρείες κρατικών συμεφερόντων.

Οι ίδιοι μάλιστα ανέφεραν πως έχουν εκφράσει την άποψή τους στον Βλαντιμίρ Πούτιν  σε μία προσπάθεια να τον πείσουν να αλλάξει στρατηγική, ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος «έκλεισε τα αυτιά του» και απέρριψε τις όποιες προειδοποιήσεις των αξιωματούχων για το βαρύ οικονομικό και πολιτικό κόστος του πολέμου.

Ο φόβος για χρήση πυρηνικών

Ορισμένοι από τους αξιωματούχους δεν δίστασαν να εκφράσουν και την έντονη ανησυχία τους για περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων από τον Ρώσο πρόεδρο, εφόσον κρίνει ότι η εισβολή του στην Ουκρανία δεν έχει τα αναμενόμενα, για εκείνον, αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα το Bloomberg αναφέρει πως παρά την αντίθεση των εν λόγω αξιωματούχων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει τη στήριξη της ρωσικής ελίτ αλλά και της πλειοψηφίας των Ρώσων που θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτη μία σύγκρουση ανάμεσα στις αξίες της Ρωσίας και της Δύσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ