Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς ένα Τ-λεμφοκύτταρο σκοτώνει τον καρκίνο

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς ένα Τ-λεμφοκύτταρο σκοτώνει τον καρκίνο

Το βίντεο κατεγράφη με τη χρήση ενός εξειδικευμένου μικροσκοπίου

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα βιολόγος μέσω Twitter, στο οποίο φαίνεται το ακριβώς πώς ένα κύτταρο του ανοσοποιητικού συστήματος (το Τ-λεμφοκύτταρο) επιτίθεται στο καρκινικό.

Το βίντεο κατεγράφη με τη χρήση ενός εξειδικευμένου μικροσκοπίου από τον εξειδικευμένο βιολόγο – κυτταρολόγο Άλεξ Ρίτερ και τους συνεργάτες του, και έχει ελαφρώς επιβραδύνει την ταχύτητά του για να γίνει κατανοητό, σύμφωνα με το goodwordnews.com.

Το Τ-λεμφοκύτταρο (πορτοκαλί χρώμα) φαίνεται να παίρνει μια φλογερή κόκκινη όψη, καθώς καταστρέφει το καρκινικό του «θήραμα».

«Το Τ λεμφοκύτταρο στην πραγματικότητα δεν καίγεται. Η εμφάνισή του προκαλείται εν μέρει από μια φθορίζουσα πρωτεΐνη που προστέθηκε από τους ερευνητές – αλλά η δυναμική, ρευστή επιφάνειά του είναι η φυσική αντίδραση του κυττάρου στον εντοπισμό ενός στόχου», έγραψε ο Ritter στο Twitter.

Οι εικόνες κυκλοφόρησαν ως μέρος μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από τον Ritter και τους συνεργάτες του, στην οποία επιχειρούσαν να διερευνήσουν πώς τα καρκινικά κύτταρα προστατεύονται από την επίθεση των Τ- λεμφοκυττάρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ