Έλον Μασκ: Αγόρασε το Twitter και έκανε το «deal του αιώνα»

Έλον Μασκ: Αγόρασε το Twitter και έκανε το «deal του αιώνα»

Πώς από το... ναυάγιο φτάσαμε στη... συμφωνία «μαμούθ»

Είναι πλέον οριστικό. Ο Έλον Μασκ αγόρασε και επίσημα το Twitter.

Όπως δημοσιεύει το Reuters, ο Έλον Μασκ έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Twitter Inc έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια συναλλαγή που θα μεταβιβάσει τον έλεγχο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και παγκόσμιους ηγέτες στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Πρόκειται για την πιο σημαντική στιγμή στην πορεία των 16 χρόνων του Twitter, εταιρείας που αναδείχθηκε σε μια από τις πιο επιδραστικές δημόσιες πλατφόρμες στον κόσμο, ωστόσο τώρα αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις.

Από την αβεβαιότητα στη… συμφωνία «μαμούθ»

Οι συζητήσεις σχετικά με τη συμφωνία, η οποία την περασμένη εβδομάδα φαινόταν αβέβαιη, επιταχύνθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ προσέλκυσε τους μετόχους του Twitter με τις λεπτομέρειες χρηματοδότησης της προσφοράς του.

Υπό πίεση, το Twitter άρχισε διαπραγματεύσεις με τον Μασκ για την αγορά της εταιρείας, στην προτεινόμενη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η συμφωνία αυτή τερματίζει την πορεία του Twitter ως δημόσια εταιρεία, από την αρχική δημόσια προσφορά του 2013.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας»

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Musk σε δήλωσή του.

Νωρίτερα, σε άλλη ανάρτηση, με την οποία προεξοφλούσε την αφορά του Twitter ο Ελον Μασκ είχε γράψει… στο Twitter «ελπίζω ότι ακόμη και οι μεγαλύτεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

«Εν αναμονή ανακοινώσεων»

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας «Twitter Inc» αναστέλλεται, εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ