«Αν η δύναμη είχε πρόσωπο»: Η αλλαγή της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά από δέκα χειρουργεία (σκληρές εικόνες)

«Αν η δύναμη είχε πρόσωπο»: Η αλλαγή της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά από δέκα χειρουργεία (σκληρές εικόνες)

Στην εκπομπή προβλήθηκαν μερικές φωτογραφίες από τα πρώτα χειρουργεία όπου το βιτριόλι είχε κάψει εντελώς το πρόσωπο, τα χέρια και τον λαιμό της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Οι περισσότερες φωτογραφίες στο ιατρικό φάκελο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, δεν αντέχονται», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη χτεσινή του εκπομπή τονίζοντας πως οι περισσότερες σοκαριστικές εικόνες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ωστόσο στην εκπομπή προβλήθηκαν μερικές φωτογραφίες από τα πρώτα χειρουργεία όπου το βιτριόλι είχε κάψει εντελώς το πρόσωπο, τα χέρια και τον λαιμό της Ιωάννας Παλιοσπύρου. 

«Ένα πρόσωπο χωρίς δέρμα, ματωμένο με το νυστέρι για να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και ύστερα μοσχεύματα με το δέρμα από τα μπούτια της τοποθετημένα στο πρόσωπό της», αναφέρει ο δημοσιογράφος προσθέτοντας πως «αν εμείς δεν αντέξουμε όλες τις φωτογραφίες. Αυτή η κοπέλα πως άντεξε να ζήσει τόσο πόνο»;

Ειδικά τα πρώτα χειρουργεία ήταν και τα πιο βαριά

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» μίλησε και η Μαρία Καλφώνου, διευθύντρια Κλινικής Πλαστικής Χειουργικής στο Θριάσιο.

«Αυτό που έχει συμβεί με την Ιωάννα και που βλέπετε εσείς, εμείς και η ίδια το έχουμε ξαναζήσει 9 φορές. 9 μεγάλα χειρουργεία και αυτή είναι η 10η. Και οι προηγούμενες φορές ειδικά οι πρώτες ήταν και πολύ πιο βαριές με την έννοια ότι δεν ήταν ένα χειρουργείο εν ψυχρώ και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό, οπότε τώρα είμαστε καλύτερα μεν, αλλά και πάλι εξακολουθούν να είμαι μεγάλα χειρουργεία και θα ακολουθήσουν και άλλα».

 

Έφτασα στο σημείο να σκεφτώ να κάνω κακό στον εαυτό μου

Για τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο και για την προσπάθειά της να κρατηθεί στη ζωή μίλησε και η ίδια η Ιωάννα.

Στην ερώτηση εάν σκέφτηκε να αυτοκτονήσει απάντησε με  ειλικρίνεια και σθένος.

«Ενώ είμαι μεγάλη λάτρης της ζωής και όποτε άκουγα ότι κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του, θύμωνα, στο νοσοκομείο κατάλαβα τι νιώθει κάποιος που φτάνει στο σημείο να κάνει κακό στον εαυτό του και να δίνει τέλος στη ζωή του. Σου μοιάζει λυτρωτικό».

Η πρώτη φορά στον καθρέφτη

«Πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη λίγες ημέρες πριν βγω από το νοσοκομείο. Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι με πίεζαν πολλές ημέρες πριν να κάνω αυτό το βήμα. Εγώ δεν ήθελα. Φοβόμουν αυτό που θα αντικρίσω. Δεν είχα δει ούτε καν τα χέρια μου. Το απέφευγα. Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο. ‘Ομως έφτασε η ώρα. Ήθελα να έχω δίπλα μου τη γιατρό μου. Θυμάμαι πως στο νοσοκομείο στην τουαλέτα υπήρχε καθρέφτης αλλά ήταν καλυμμένος. Είχα την επιλογή να το κάνω αλλά δεν το έκανα ποτέ. Έφτασε εκείνη η ημέρα, ήρθε η γιατρός μου. Έφερε το μέικαπ και άρχισε να μου το τοποθετεί παντού. Και πρώτη στρώση και δεύτερη στρώση. Μου τοποθέτησε και κάποια γάζες στα δύσκολα σημεία που δεν μπορούσαν να καλυφθούν και μου έδωσε έναν στρογγυλό καθρέπτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτα, κρατάω την αναπνοή μου και λέω «οκ». Είδα τα μάτια μου, τις ουλές, τα χείλη μου. Δεν πίεσα τον εαυτό μου πολύ. Κράτησε για μερικά δευτερόλεπτα».

Η Ιωάννα αφήνει πίσω το παρελθόν της

Η ίδια στο τέλος της εκπομπής εμφανίστηκε στην παραλία, έχοντας βαφτεί και αφήσει κάτω τα μαλλιά της. 

Το επόμενο θα γίνει σε μερικούς μήνες και κάπως έτσι θα πηγαίνει. Όλα έχουν να κάνουν με την βελτιστοποίηση της αφής και της της εικόνας. Δεν είναι μόνο αισθητικό το θέμα, αλλά είναι και λειτουργικό. Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι τα χειρουργεία και τον πόνο, αλλά δεν μπορώ να σκέφτομαι μόνο αυτό. Πλέον περισσότερο βλέπω μπροστά και λιγότερο πίσω. Αυτό που λένε πως ο χρόνος τα γιατρεύει, έχει βάση», ανέφερε η ίδια. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ