Ρεύμα: Στα 3,2 δισ. η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Ρεύμα: Στα 3,2 δισ. η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Ολα τα μέτρα

Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε το οικονομικών επιτελείο καθώς όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η κρίση έχει επιβαρύνει πολύ την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και γι’ αυτό η κυβέρνηση λειτουργεί υπεύθυνα, συνετά και συγκροτημένα.

Η εξειδίκευση των μέτρων γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ειδικότερα:

  • Οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για Μάιο και Ιούνιο διευρύνονται. Επιδοτούνται για πρώτη φορά και ο καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες. Το κόστος είναι 900 εκατ. ευρώ.
  • Τον Ιούνιο επιδοτείται το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022. Αφορά καταναλωτές που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις. Η επιδότηση στους λογαριασμούς iban. Εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή. Κόστος της νέας παρέμβασης με απευθείας ποσό στους λογαριασμούς είναι 280 εκατ. ευρώ.
  • Επιδοτείται στην πηγή το diesel κίνησης για Μάιο και Ιούνιο στα 15 λεπτά το λίτρο. Κόστος 45 εκατομμύρια.
  • Ενισχύεται οριζόντια ο μηχανισμός εκπτώσεων και εισάγεται μηχανισμός απορρόφησης των επιπλέον εσόδων. Στόχος να μένουν σταθερές οι τιμές στα παλαιότερα επίπεδα. Οι τιμές λιανικής θα είναι σταθερές ανεξαρτήτως της τιμής εξέλιξης του φυσικού αερίου. Θα επιδοτηθούν γενναία τα κοινωνικά τιμολόγια και όλες οι επιχειρήσεις. Κόστος είναι στα 2 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Θα απορροφηθεί το 70 με 80% της αύξησης στην τιμή της κιλοβατώρας.

«Με αυτές τις παρεμβάσεις που εξαντλούν το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήσαμε, η κυβέρνηση απαντά στις εύλογες αγωνίες της κοινωνίας. Θα θέλαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, όμως η ευθύνη δεν μας αφήνει να διαταράξουμε τη δημοσιονομική ισορροπία και ευστάθεια» υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Οικονομικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ