Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σταθερό προβάδισμα 8,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. 

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων μεγαλώνει σημαντικά στην παράσταση νίκης, που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (55%) βλέπει επικράτηση της ΝΔ, ενώ μόλις το 24% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης, εκλογές το 2023

Το 39% των ερωτηθέντων ψήφισε ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο «κανένας από τους δύο» με ποσοστό 32% και τρίτος βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με 26%.

Παράλληλα, στους συμμετέχοντες τέθηκε το ερώτημα για το χρονικό πλαίσιο που θα πρέπει να διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Το 46% απάντησε το 2023, το 41% υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν φέτος, ενώ ένα ποσοστό 13% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Αυξήσεις ηλεκτρικού και ευρωπαϊκές κυρώσεις

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 9 έως 11 Μαΐου σε δείγμα 1.206 πολιτών, οι ερωτηθέντες απάντησαν και για τα θέματα επικαιρότητας, όπως η ενεργειακή ακρίβεια, τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας.

Αρνητικό είναι το κλίμα για την οικονομία, καθώς το 55% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει «μάλλον απαισιόδοξα» (31%) και «σίγουρα απαισιόδοξα» (24%) την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες. «Σίγουρα αισιόδοξα» και «μάλλον αισιόδοξα» βλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομία το 36%.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 11% τα χαρακτηρίζει «προς τη σωστή κατεύθυνση», ένα 40% τονίζει ότι είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται και άλλα», ενώ το 41% υποστηρίζει πως είναι προς τη «λάθος κατεύθυνση».

Παράλληλα, ένα 8% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Τέλος, σε ερώτηση για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 31% εξ αυτών θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ