Ζελένσκι: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί άπειρους φαντάρους σαν τροφή για τα κανόνια»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί άπειρους φαντάρους σαν τροφή για τα κανόνια»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθιερωμένο νυχτερινό του μήνυμα κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν υπολογίζει ούτε τις απώλειες των στρατιωτών της.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε τη νυχτερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία και έριξε τα «καρφιά» του για τη στάση του ρωσικού στρατού.

Αρχικά, ως συνήθως, ευχαρίστησε διάφορους παγκόσμιους ηγέτες για την υποστήριξή τους. «Όλοι έχουν ήδη δει πώς ενεργεί η Ρωσία στον πόλεμο», είπε στη συνέχεια.

«Οι άπειροι στρατεύσιμοι έχουν ριχτεί στη μάχη σαν τροφή για κανόνια», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι ρίχνουν απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου με τις οποίες καίνε σχολεία και κατοικίες.

«Οι περισσότεροι πύραυλοι δαπανήθηκαν από τον ρωσικό στρατό για την καταστροφή απολύτως πολιτικών υποδομών χωρίς στρατηγικό στρατιωτικό αποτέλεσμα», τόνισε. «Σήμερα, εκτόξευσαν πυραύλους στο Μικολάιβ και στο Ντνίπρο», κατήγγειλε.

Παρατάθηκε ο στρατιωτικός νόμος

Έπειτα πρόσθεσε: «Πρέπει να διώξουμε τους κατακτητές και να εγγυηθούμε στην Ουκρανία πραγματική ασφάλεια. Γι’ αυτό υπέγραψα διατάγματα για την παράταση του στρατιωτικού νόμου και τη διάρκεια της γενικής επιστράτευσης».

«Ελπίζω ότι η Verkhovna Rada της Ουκρανίας (σ.σ. Ανώτατο Συμβούλιο της Ουκρανίας) θα υποστηρίξει αυτή την απόφαση στο εγγύς μέλλον. Ο στρατός μας και όλοι όσοι υπερασπίζονται το κράτος πρέπει να έχουν όλα τα νομικά εργαλεία για να ενεργούν με ηρεμία. Η Χερσώνα, η Μελιτόπολη, το Μπερντιάνσκ, το Ενεργκοντάρ, η Μαριούπολη και όλες οι πόλεις και οι κοινότητές μας που βρίσκονται υπό κατοχή, υπό προσωρινή κατοχή, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ