Προσοχή στα ΑΤΜ: Μπορούν να σας αδειάσουν τον λογαριασμό χωρίς να αγγίξουν την κάρτα – Τι να κάνετε

Προσοχή στα ΑΤΜ: Μπορούν να σας αδειάσουν τον λογαριασμό χωρίς να αγγίξουν την κάρτα – Τι να κάνετε

Πώς θα προστατευτείτε;

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους όλων μας είναι μήπως το ΑΤΜ, από το οποίο σηκώνουμε χρήματα, είναι παγιδευμένο.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, αφού εφόσον το ΑΤΜ είναι παγιδευμένο απατεώνες μπορούν να σας κλέψουν τον κωδικό και στη συνέχεια να σας αδειάσουν τον λογαριασμό.

Παλαιότερα, κάποιος θα έπρεπε να κλέψει την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα ώστε να βάλει χέρι στα λεφτά σας. Όμως πια, υπάρχουν πολύ πιο ύπουλοι τρόποι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στις αποταμιεύσεις σας…

Για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται καν πλέον να αγγίξει την πιστωτική σας κάρτα. Και η αλήθεια είναι πως ούτε θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα ψεύτικα εξαρτήματα που τοποθετούνται στα ΑΤΜ από διάφορους επιτήδειους απατεώνες, μπορούν εύκολα να στείλουν τις πληροφορίες της κάρτας σας σε αυτούς.

Έχοντας τοποθετήσει κάμερες πάνω από τα πλήκτρα, μπορούν να μάθουν τον κωδικό σας και να τυπώσουν μια ψεύτικη κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν από εδώ και από εκεί, χρεώνοντας τον λογαριασμό σας.

Πώς θα προστατευτείτε;

Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο: Ο πιο απλός τρόπος είναι να καλύπτετε τα πλήκτρα του ΑΤΜ όταν πληκτρολογείτε το PIN σας, οπότε ακόμα και αν κλέψουν τις πληροφορίες της κάρτας σας, να μην μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.

Επίσης να προσέχετε την φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει δίπλα από το άνοιγμα που τοποθετείτε την κάρτα σας. Αν είναι κόκκινο αντί για πράσινο, τότε μάλλον κάτι πάει στραβά.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μην προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε το εξάρτημα, γιατί θα γίνει δυσκολότερο το έργο της αστυνομίας στην λήψη αποτυπωμάτων.

Ενημερώστε την τράπεζα αν θεωρείτε ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο στο ΑΤΜ, ενώ αν δείτε κάτι παρόμοιο σε ανεξάρτητο ΑΤΜ, καλέστε την αστυνομία.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ