«Μητσοτάκης γιοκ» – Τι λέει ο τουρκικός Τύπος για την επίθεση Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό

«Μητσοτάκης γιοκ» – Τι λέει ο τουρκικός Τύπος για την επίθεση Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απασχόλησαν έντονα τα τουρκικά ΜΜΕ,

Αίσθηση προκάλεσε στον τουρκικό Τύπο η ακραία επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Κυριάκο Μητσοτάκη,  κάνοντας λόγο για σκληρή στάση του Τούρκου προέδρου απέναντι στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η φράση του, ότι «ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια για μένα» και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συναντηθεί μαζί του.

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – όπως ήταν αναμενόμενο – απασχόλησαν έντονα τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτές αποτελούν την από εδώ και πέρα «γραμμή» στα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

«Μητσοτάκης γιοκ»

Σύμφωνα με το sigmalive, αναφορά στη δήλωση του Τούρκου προέδρου υπάρχει μόνο σε δύο πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, την Μιλιέτ και την Χουριέτ που έχουν ως τίτλο το «Δεν υπάρχει Μητσοτάκης πια για μένα». Ωστόσο ευρεία είναι η μετάδοσή της στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπου γίνεται παράλληλα μνεία και στην απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων: Με τίτλο : «Μητσοτάκης γιοκ» η εφημερίδα Takvim κάνει λόγο για : «Πολύ σκληρή αντίδραση του προέδρου Ερντογάν στην υποκριτική Ελλάδα».

«Πολύ σκληρή αντίδραση του προέδρου Ερντογάν στον Μητσοτάκη που είπε στις ΗΠΑ «Μην δίνετε F-16 στην Τουρκία»: Δεν υπάρχει αυτός για μένα», αναφέρει η Γενί Σαφάκ.

«Η ελληνική απάντηση στα λόγια του προέδρου Ερντογάν για τον Μητσοτάκη δεν άργησε», αναφέρει το TGRT, ενώ και η ιστοσελίδα Μπιργκιούν, σημειώνει: « Η απάντηση της Ελλάδας στα λόγια Ερντογάν «Δεν υπάρχει Μητσοτάκης για μένα»».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, οι δηλώσεις Ερντογάν απασχόλησαν και τις βράδυνες ενημερωτικές εκπομπές, με Τούρκους αναλυτές να αποδίδουν την ενόχληση του Τούρκου προέδρου στις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και στις υποθέσεις της αναβάθμισης των F-16 και της προμήθειας F-35 που έχουν «παγώσει» για την Άγκυρα. Επίσης αναφέρουν ότι «έτσι είναι οι διεθνείς σχέσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ