Πάτρα: Οι ερωτήσεις της εγκυμονούσας Ρούλας σε γενετιστή για… παιδιά που είχαν ήδη πεθάνει

Πάτρα: Οι ερωτήσεις της εγκυμονούσας Ρούλας σε γενετιστή για… παιδιά που είχαν ήδη πεθάνει

Ολες οι ερωτήσεις της Πισπιρίγκου που κίνησαν υποψίες στον γενετιστή

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Η εκπομπή T-Live αποκάλυψε τους διαλόγους της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη με γενετιστή και γιατρό, την περίοδο που η 33χρονη ήταν έγκυος 6 εβδομάδων και περίμενε τέταρτο παιδί και ενώ είχαν χάσει τη Μαλένα και την Ιριδα και η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν μετά το πρώτο σοβαρό επεισόδιο.

Οι δύο γονείς φοβούμενοι, όπως είπαν και στον γενετιστή, μήπως και η εγκυμοσύνη θα έφερνε ένα ακόμη παιδί με προβλήματα υγείας, ζήτησαν την επιστημονική του άποψη και γι’ αυτό τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του. Ωστόσο, αυτό που έκανε τρομερή εντύπωση στον γιατρό ήταν η παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και οι ερωτήσεις της που δεν είχαν να κάνουν τόσο με τη δική της υπόθεση, αλλά με… άλλα παιδιά που είδε σε φωτογραφίες στο γραφείο του επιστήμονα.

«Το παιδί με την εγκεφαλοπάθεια ζει ή πέθανε»

«Αυτό το παιδάκι πώς είναι σήμερα στη υγεία του;», «Αυτό νοσηλεύτηκε μόνο στην Ελλάδα, ή χρειάστηκε να μεταβεί και στο εξωτερικό;», «Αυτό το παιδί με την εγκεφαλοπάθεια ζει ή πέθανε»; Ολες αυτές οι ερωτήσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον γενετιστή ο οποίος προσπάθησε να… επαναφέρει την μητέρα των παιδιών στη δική της υπόθεση και αφού της έδωσε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έκανε, της είπε εκείνη και ο Μάνος Δασκαλάκης θα πρέπει να επικεντρωθούν στις δικές τους υποθέσεις και κυρίως να βρουν μέσω των γενετικών ελέγχων εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να κρίνει αναγκαία τη διακοπή της τέταρτης εγκυμοσύνης της Ρούλας. Τότε ο Μάνος ρώτησε εάν ο γενετιστής μπορεί να τους βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση με τον γιατρό να απαντά θετικά: «Θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και φτάνοντας στις 11 εβδομάδες σε εκείνο το σημείο και έχοντας παράλληλα και τα αποτελέσματα, τότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε εάν προχωράμε την εγκυμοσύνη ή όχι».

«Να διακόψουμε την εγκυμοσύνη;»

Σε εκείνο το σημείο ο Μάνος επέμεινε: «Αλλά γιατροί στην Αθήνα μας είπαν ότι με αυτό το ιστορικό των δύο θανάτων στην οικογένεια και τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο ότι θα πρέπει να σταματήσουμε την εγκυμοσύνη, ανεξάρτητα από ελέγχους και αποτελέσματα. Εσείς διαφωνείτε;». Ο γιατρός τότε, απάντησε πως: «Η δική μου πρόταση είναι να δούμε στις 11 εβδομάδες εάν το έμβρυο θα πρέπει να γεννηθεί ή όχι».

Στην ίδια συνάντηση, ο γενετιστής έκανε και τηλεφωνική επαφή με γιατρό στο Ρίο για να συζητήσουν όλοι μαζί διεξοδικά την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και κατέληξαν στο γεγονός ότι η εγκυμοσύνη της Ρούλας θα μπορούσε να συνεχιστεί για ένα εύλογο διάστημα μέχρι να γίνουν οι γενετικοί έλεγχοι, αλλά και να βγουν τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχουν στον οποίο είχαν καταφύγει οι δύο γονείς, μετά τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

Ωστόσο, η εξέλιξη της ιστορίας, έφερε τελικά τη διακοπή της εγκυμοσύνης με την ίδια την Πισπιρίγκου να έχει δηλώσει στην κοινή τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε με τον Μάνο Δασκαλάκη ότι ήταν προτροπή των γιατρών που συμβουλεύτηκαν.

Δείτε το ρεπορτάζ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ