ΗΠΑ: Περισσότεροι από 124 νεκροί σε τουλάχιστον 300 περιστατικά με πυροβολισμούς από την Παρασκευή

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 124 νεκροί σε τουλάχιστον 300 περιστατικά με πυροβολισμούς από την Παρασκευή

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης επικύρωσε 10 νομοσχέδια για τον έλεγχο των όπλων, καθιστώντας τα νόμους.

Ένας καθηγητής από τη Φιλαδέλφεια, μια έφηβη από την Αριζόνα και ένας αστυνομικός στο Σικάγο ήταν μεταξύ των εκατοντάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς το Σαββατοκύριακο, σε ένα ατέρμονο κύμα ένοπλης βίας, που αναγκάζει τις ΗΠΑ να εξετάσουν τρόπους για τον περιορισμό αυτών των επεισοδίων.

Περισσότεροι από 124 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 325 τραυματίστηκαν σε τουλάχιστον 300 επεισόδια με πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή, σύμφωνα με το GunViolenceArchive.org, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και καταγράφει τα συμβάντα με πυροβόλα όπλα.

Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν έπειτα από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Ουβάλντε του Τέξας, το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και την Τάλσα της Οκλαχόμας, που αναζωπύρωσαν τη συζήτηση για την επιβολή περιορισμών στην οπλοκατοχή.

Μετά και τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου, οι δήμαρχοι ορισμένων μεγάλων πόλεων εξέφρασαν την απογοήτευσή τους και την οργή τους για τις συνέπειες που έχει η ένοπλη βία στις κοινότητές τους. «Κουράστηκα να εμφανίζομαι ενώπιόν σας και να σας μιλάω για όπλα και για πτώματα», είπε ο δήμαρχος της Τσατανούγκα, Τιμ Κέλι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγες ώρες αφότου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από πυρά σε ένα κλαμπ της πόλης του.

«Το κύμα της ένοπλης βίας που βλέπουμε σε όλη τη χώρα και εδώ, στη Φιλαδέλφεια, δεν με λυπεί απλώς, με θυμώνει», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας, Τζιμ Κένεϊ, αφού τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από πυρά σε ένα κατάμεστο μπαρ. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο Κρις Μίνερς, εκπαιδευτικός σύμβουλος στο ιδιωτικό κολέγιο Ζιράρντ της Φιλαδέλφειας.

«Βλέπουμε να χάνονται ζωές ανόητα και άλλοι να τραυματίζονται σε άλλη μια αποτροπιαστική, θρασύδειλη, κατάπτυστη ενέργεια ένοπλης βίας», πρόσθεσε ο Κένεϊ.

Νωρίτερα την Δευτέρα, πάντως, η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, επικύρωσε 10 νομοσχέδια για τον έλεγχο των όπλων, καθιστώντας τα νόμους. Στην Ουάσιγκτον, το Κογκρέσο εξετάζει διάφορα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, όμως ένας νέος ομοσπονδιακός νόμος θα είναι δύσκολο να περάσει, ιδίως από τη Γερουσία, εξαιτίας των εμποδίων που εγείρουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Χρειάζεται τώρα αλλαγή», είπε η δημάρχος του Φοίνιξ, Κέιτ Γκαλέγκο, αφού μια 14χρονη σκοτώθηκε και άλλοι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σε έναν εμπορικό δρόμο το Σάββατο.

Το απόγευμα της Κυριακής, στη Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ διενεργούσε τροχονομικό έλεγχο. Είναι ο δεύτερος που δέχεται πυρά στην περιοχή αυτή, τις τελευταίες τέσσερις μέρες. «Πόσοι αστυνομικοί και κάτοικοι πρέπει να πέσουν θύματα ένοπλης βίας για να δράσουμε;», διερωτήθηκε η δήμαρχος του Σικάγο, Λόρι Λάιτφουτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ