Δίκη Κορκονέα: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – «Δεν άξιζε το ελαφρυντικό – Δικαιολογίες ότι είχε άγχος για την ΕΔΕ»

Δίκη Κορκονέα: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – «Δεν άξιζε το ελαφρυντικό – Δικαιολογίες ότι είχε άγχος για την ΕΔΕ»

Η δίκη Κορκονέα θα συνεχιστεί στις 28 Ιουνίου.

Λάβρος εναντίον του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του ειδικού φρουρού που σκότωσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ήταν ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Σταύρος Μπαντουδάκης.

Η δίκη συνεχίστηκε και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ), ενώ διακόπηκε για τις 28 Ιουνίου για τις 9 το πρωί όταν και θα γίνει η αγόρευση των δύο δικηγόρων υπεράσπισης του Κορκονέα.

Ο κ. Μπαντουδάκης στάθηκε σε ένα προς ένα τα σημεία του κατηγορητηρίου απορρίπτοντας τις δικαιολογίες όπως ότι «είχε άγχος για την ΕΔΕ», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για κάποια άλλα πράγματα έπρεπε να έχει άγχος ο κ. Κορκονέας».

Για το ελαφρυντικό

«Ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε», είπε ο εισαγγελέας Εφετών και κατέληξε ζητώντας την ενοχή του Κορκονέα «για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Η αγόρευση του κ. εισαγγελέα αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς πού επιστράτευσαν τους μηχανισμούς για να δώσουν το ελαφρυντικό στον Κορκονέα…», σχολίασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, εκ των δικηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Για την παρουσία των δικηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου

«Εφαρμόστε τον νόμο αλλιώς να κατεβείτε από την έδρα» είπε στους δικαστές ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ζητώντας να συζητηθεί η προσφυγή για εξαίρεση του δικαστηρίου αλλά και του εισαγγελέα από τη συγκεκριμένη δίκη χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό.

Θυμίζουμε ότι χθες υπήρξε μεγάλη ένταση και πολλές διακοπές στη δίκη, κάτι που συνέβη και σήμερα.

Επικράτησε και πάλι μεγάλη ένταση

Η ένταση που πυροδοτήθηκε αρκετές φορές έκανε τους δικαστές να διακόψουν την εκδίκαση της υπόθεσης και να αποσυρθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λαμίας ανακοίνωσε απόχη για τους δικηγόρους μέλη του στο ΜΟΕ της Λαμίας καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Θανάση Μακρυγιάννη «είναι μία αναγκαία κίνηση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας να προστατεύσει τους δικηγόρους και τους διαδίκους των άλλων υποθέσεων που ακολουθούν από τη συγκεκριμένη», ενώ διευκρίνισε πως αυτή η αποχή δεν επιδρά στην εξέλιξη της συγκεκριμένης δίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ