Ακάρ: Άγρια κόντρα με έλληνες βουλευτές για Κυπριακό και παραβιάσεις

Ακάρ: Άγρια κόντρα με έλληνες βουλευτές για Κυπριακό και παραβιάσεις

Τι συνέβη με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Ένταση προκλήθηκε στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπειών από χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ βγήκε εκτός ελέγχου όταν άρχισε να δέχεται ερωτήσεις μετά την ομιλία του και από Έλληνες βουλευτές, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποχωρήσει εκνευρισμένος.

Εκτός ελέγχου

Ο Χουλουσί Ακάρ μοιράστηκε τις προσεγγίσεις της Τουρκίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Ο Τούρκος υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που του απηύθυναν Λιθουανοί και Ισπανοί βουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ. Τότε ένας Ελληνας βουλευτής είπε τη φράση «συνεχίζεται να είστε κατακτητές στη βόρεια Κύπρο» με αποτέλεσμα ο Χουλουσί Ακάρ να αποχωρήσει.

Η κόντρα αυτή συνεχίστηκε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι,  για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα.

Οι ισχυρισμοί Ακάρ

Ο Ακαρ μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι: «Ελληνικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στις 27 Απριλίου, υπάρχουν εικόνες από ραντάρ τις οποίες μοιραστήκαμε με τις χώρες συμμάχους. Απαντήσαμε στις 28 Απριλίου. Εμμένουμε συνέχεια ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και διαλόγου. Οι τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΔ έγιναν, δηλώσαμε ότι περιμένουμε την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση στην Άγκυρα αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση για δυο χρόνια».

Για το Κυπριακό είπε: «Αν λέτε ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου είναι υπό κατάληψη, θέλετε να πολεμήσετε. Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, μάχες και πραξικοπήματα έγιναν εκεί μέχρι το ’74. Οι ζωές και των Ελλήνων βρίσκονταν σε κίνδυνο, μέχρι τώρα και το βόρειο και το νότιο κομμάτι ζούσαν ειρηνικά και με ηρεμία. Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό. Το 2014 οι Τούρκοι δέχτηκαν τη λύση του Ανάν αλλά δεν τη δέχτηκε η ελληνική πλευρά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ