Γιώργος Τράγκας: «Το ΣΔΟΕ τον έψαχνε από το 2003 και ξαφνικά σταμάτησαν όλα» – Αποκαλύψεις για την περιουσία

Γιώργος Τράγκας: «Το ΣΔΟΕ τον έψαχνε από το 2003 και ξαφνικά σταμάτησαν όλα» – Αποκαλύψεις για την περιουσία

Το γιατί «πάγωσαν» οι έλεγχοι είναι... μυστήριο

Συνεχίζεται το μυστήριο με τη… μυθική περιουσία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά.

Η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει προχωρήσει στη δέσμευση των ακινήτων, των τραπεζικών λογαριασμών, των ράβδων χρυσού και όλων όσων διαπιστώθηκε πως ήταν στο όνομα τόσο του εκλιπόντα όσο και της συζύγου του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πλέον οι εισαγγελικές Αρχές επικεντρώνονται στους ελέγχους που γίνονταν στο παρελθόν για φοροδιαφυγή στον Γιώργο Τράγκα και σταμάτησαν ξαφνικά το 2004.

Το γιατί «πάγωσαν» οι έλεγχοι είναι… μυστήριο. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του πρώην γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Δημήτρη Μπατζελή ο οποίος αποκάλυψε ότι είχαν ξεκινήσει έρευνες και είχε διαπιστωθεί αγορά βίλας στην Κέρκυρα μέσω offshore. Σύμφωνα με τον κ. Μπατζελή όλα σταμάτησαν μετά τις εκλογές του 2004 και την αποχώρησή του.

«Το 2003 από το ΣΔΟΕ έγινε έλεγχος στις επιχειρήσεις του κ. Τράγκα. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, ΦΠΑ και ΦΜΥ, οι οποίες μαζί με τις υπερημερίες έφτασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης είχαμε διαπιστώσει αγορά, μέσω offshore εταιρείας, βίλας στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία απεδείχθη ότι ήταν ιδιοκτησίας του κ. Τράγκα. Ημασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ελέγχους πόθεν έσχες και απόκρυψης εισοδήματος, οι οποίοι μετά τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρησή μου δεν προχώρησαν. Εκφράζω την απορία μου, ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι μετά θάνατον» είπε ο κ. Μπατζελής στον ΑΝΤ1.

Μεγάλη Βρετανία: Η έδρα… 141 εταιρειών στο ίδιο ακίνητο

Στο Σάουθ Γούντφορντ του ανατολικού Λονδίνου φέρεται να είναι η έδρα της εταιρείας που είχε ο Γιώργος Τράγκας και είναι πίσω από τις αγοραπωλησίες των «χρυσών» ακινήτων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο ίδιο κτήριο που βρίσκεται η εν λόγω εταιρεία φέρονται να έχουν την έδρα τους 141 εταιρείες.

Ο Γιάννης Τράγκας, ο μεγάλος γιος του δημοσιογράφου ζητάει διαφάνεια. «Κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή έρευνας. Η έρευνα και η διαφάνεια είναι το ζητούμενο. Από τα θέματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητα θα μπορούσαν να έχουν αντίλογο μόνο από την πλευρά του εκλιπόντος και δημιουργούν σε όλους μας το παράπονο γιατί αυτά δεν έλαβαν χώρα εν ζωή του εκλιπόντος» δήλωσε ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, Νίκος Αγαπηνός.

Από την πλευρά της η Μαρία Καρρά δηλώνει πως δεν είναι αυτή στην οποία πρέπει να στραφούν οι έρευνες και πως η ίδια δεν έχει λάβει μέρος σε καμία παράνομη πράξη. Επίσης αναμένεται να προσφύγει κατά της διάταξης με την οποία δεσμεύτηκε η προσωπική της περιουσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ