Πούτιν: Οι «βαριές κουβέντες» απέναντι στη Δύση – «Νομίζετε ότι είστε απεσταλμένοι του Θεού στη γη»

Πούτιν: Οι «βαριές κουβέντες» απέναντι στη Δύση – «Νομίζετε ότι είστε απεσταλμένοι του Θεού στη γη»

Η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε λίγο μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Δύση από το βήμα του 25ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης εναντίον των ΗΠΑ και ΕΕ τις οποίες κατηγόρησε ότι τον ώθησαν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε σίγουρος για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, τονίζοντας ότι τα ταμεία της Μόσχας γεμίζουν ενώ απηύθυνε και γενικό κάλεσμα για επενδύσεις, υποσχόμενος ένα ευνοϊκό περιβάλλον.

Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ήταν χαρακτηριστικές για το ύφος της ομιλίας που είχε επιλέξει και για την εικόνα που θέλει να προβάλει.

Οι ατάκες του Πούτιν για τη Δύση

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφότου κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο, αυτοανακηρύχθηκαν αγγελιοφόροι του Θεού στη γη που δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά μόνο συμφέροντα» «Τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο στη διεθνή πολιτική». «Η Ρωσία στην νέα εποχή εισέρχεται ως μια ισχυρή κυρίαρχη χώρα. Μόνο τα ισχυρά κυρίαρχα κράτη μπορούν να πουν τη γνώμη τους για την αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων αλλιώς είναι καταδικασμένα να παραμείνουν ή να γίνουν αποικίες», ήταν κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε για να περιγράψει το πλαίσιο στο οποίο αποφάσισε την εισβολή.

«Οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές των τροφίμων τυπώνοντας χρήματα και «ψάχνοντας» τρόφιμα στις παγκόσμιες αγορές,» συνέχισε. «Η πείνα στις φτωχότερες χώρες θα βαρύνουν την συνείδηση ​​της Δύσης και των λεγόμενων ευρωπαϊκών δημοκρατιών», πρόσθεσε. 

Επίθεση στην ΕΕ – Θα την πληρώσουν οι λαοί της

Στο στόχαστρό του μπήκε κυρίως η ΕΕ, την οποία θεωρεί «αδύναμο κρίκο» λόγω των ταλαντεύσεων που εμφανίζονται στο εσωτερικό της.

Η ΕΕ έχει χάσει την «πολιτική της κυριαρχία» στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. «Οι ελίτ της χορεύουν στο ρυθμό κάποιου άλλου, προκαλώντας ζημιά στον δικό τους πληθυσμό».

«Η ανισότητα στην Ευρώπη θα αυξηθεί μόνο και μόνο ως αποτέλεσμα των κυρώσεων. Θα υπάρξει βαθιά υποβάθμιση στην Ευρώπη, οι σημερινές ελίτ θα αντικατασταθούν. Οι λάθος πολιτικές τους θα οδηγήσουν σε αύξηση των εθνικιστικών και εξτρεμιστικών συναισθημάτων στην κοινωνία», ανέφερε ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πούτιν αναγκάστηκε να καθυστερήσει την ομιλία του λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε την Πέμπτη και απενεργοποίησε το σύστημα διαπίστευσης και αποδοχής επισκεπτών του φόρουμ, οδηγώντας σε πολλά προβλήματα με την πρόσβαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ