Οργισμένος ο Μπάιντεν: «Γυρίζουμε στο 1800 – Αναγκάζουν γυναίκες να γεννούν το παιδί του βιαστή τους»

Οργισμένος ο Μπάιντεν: «Γυρίζουμε στο 1800 – Αναγκάζουν γυναίκες να γεννούν το παιδί του βιαστή τους»

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στις εκλογές.

Διάγγελμα προς τους Αμερικανούς πολίτες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «είναι μια λυπηρή μέρα για το δικαστήριο και για τη χώρα».

«Η απόφαση του 1973 είναι η σωστή»

«Η υγεία των γυναικών είναι σε κίνδυνο. Πιστεύω ότι η απόφαση του 1973 είναι η σωστή και όχι η σημερινή. Ήταν συνταγματικό δικαίωμα που υποστήριζαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι αυτής της χώρας», υπενθύμισε ο Μπάιντεν.

«Η σημερινή απόφαση, από τρεις δικαστές που διορίστηκαν από έναν πρώην πρόεδρο, τον Ντόναλντ Τραμπ, χαλάει την ισορροπία της νομοθεσίας μας. Είναι μια εξτρεμιστική, μια ακραία απόφαση που αναγκάζει τις γυναίκες να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους.

Αυτή η απόφαση γυρνάει τη χώρα μας 150 χρόνια πίσω και με σοκάρει. Είναι μια στενάχωρη ημέρα για τη χώρα μας. Μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επαναφέρει το δικαίωμα των γυναικών ως ομοσπονδιακό νόμο, για αυτό το φθινόπωρο θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους που μας εκφράζουν, που εκφράζουν τα δικαιώματα των γυναικών μας», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

Δείτε το διάγγελμα Μπάιντεν

Πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα προστατεύσει το «θεμελιώδες δικαίωμα» των γυναικών να ταξιδεύουν από τις πολιτείες που απαγορεύουν την άμβλωση σε εκείνες που την επιτρέπουν, δεσμευόμενος επίσης να προστατεύσει την πρόσβαση των γυναικών στα φάρμακα.

«Έτσι, μια γυναίκα που ζει σε μια πολιτεία που περιορίζει την άμβλωση, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν την εμποδίζει να ταξιδέψει από την πολιτεία της στην πολιτεία που την επιτρέπει. Δεν εμποδίζει έναν γιατρό σε αυτή την πολιτεία να την περιθάλψει. Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο γενικός εισαγγελέας, οι γυναίκες πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες να ταξιδεύουν με ασφάλεια σε άλλη πολιτεία για να αναζητήσουν την περίθαλψη που χρειάζονται», δήλωσε.

«Εάν οποιοσδήποτε πολιτειακός ή τοπικός αξιωματούχος – υψηλός ή χαμηλός – προσπαθήσει να παρέμβει όταν μια γυναίκα ασκεί το βασικό της δικαίωμα να ταξιδεύει, θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου για να καταπολεμήσω αυτή τη βαθιά αντιαμερικανική επίθεση», πρόσθεσε.

Ορισμένες πολιτείες λένε ότι «θα προσπαθήσουν να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν σοβαρά την πρόσβαση σε αυτά τα φάρμακα», δήλωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «οι εξτρεμιστές κυβερνήτες και οι πολιτειακοί νομοθέτες ψάχνουν να μπλοκάρουν το email ή να ψάξουν το φαρμακείο ενός ατόμου, είναι «λάθος και ακραίοι και εκτός επαφής με την πλειοψηφία των Αμερικανών».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι οργανώσεις υγείας έχουν δηλώσει ότι «με τον περιορισμό της πρόσβασης σε αυτά τα φάρμακα, η μητρική θνησιμότητα θα ανέβει στην Αμερική».

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών θα διασφαλίσει ότι τα φάρμακα θα είναι διαθέσιμα «στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

«Δεν μπορεί να είναι η τελευταία λέξη»

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να τερματίσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση «δεν μπορεί να είναι η τελευταία λέξη», καθώς κάλεσε το Κογκρέσο να δράσει και τους ψηφοφόρους να μεταφέρουν την απογοήτευσή τους στις κάλπες.

«Η κυβέρνησή μου θα χρησιμοποιήσει όλες τις κατάλληλες νόμιμες εξουσίες της. Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει και με την ψήφο σας μπορείτε να δράσετε», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος είπε ότι η απόφαση έχει καταστήσει τις ΗΠΑ «εξαίρεση μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών στον κόσμο», αλλά τίποτα «δεν έχει τελειώσει».

«Μπορείτε να έχετε τον τελευταίο λόγο. Αυτό δεν έχει τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπάιντεν κάλεσε επίσης όσους διαμαρτύρονται για την απόφαση να παραμείνουν ειρηνικοί.

«Καλώ όλους, ανεξάρτητα από το πόσο βαθιά νοιάζονται για αυτή την απόφαση, να διατηρήσουν όλες τις διαμαρτυρίες ειρηνικές – ειρηνικές, ειρηνικές, ειρηνικές. Χωρίς εκφοβισμό. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή», είπε, προσθέτοντας ότι «οι απειλές και ο εκφοβισμός δεν είναι λόγος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ