Ερντογάν: Προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας

Ερντογάν: Προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας

«Η Ελλάδα αρχίζει πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία λόγω των απωθήσεων μεταναστών» είπε ο Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν στις κοινές δηλώσεις του με τον Μάριο Ντράγκι

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με όχημα το μεταναστευτικό ζήτημα προσπαθεί όχι μόνο να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας αλλά και να εμβολίσει τις σχέσεις της με την Ιταλία.

Στη συνάντησή του με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι «η Ελλάδα αρχίζει πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία λόγω των απωθήσεων μεταναστών. Σε αυτές τις απωθήσεις, οι παράτυποι μετανάστες προσπαθούν να καταφύγουν στην Ιταλία» υποστήριξε

H απάντηση ήρθε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου πως «πρόσφατα, οι παράτυποι μετανάστες έχουν εκτρέψει τη διαδρομή τους από την Ευρώπη προς την Ιταλία δια θαλάσσης λόγω της πίεσης και της πολιτικής καταστολής που εφαρμόζει η Ελλάδα. Μπορεί να δημιουργηθεί ένας κοινός μηχανισμός ως προς αυτό;».

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Πολεμώντας την «παράνομη μετανάστευση»

Επισημαίνοντας ότι οι στρατιωτικές αμυντικές σχέσεις και η συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας με την Ιταλία έχουν ιδιαίτερη σημασία, ο Ερντογάν είπε:

«Συμφωνούμε ότι είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας σε αυτόν τον τομέα. Κατέχει επίσης σημαντική θέση στην ατζέντα μας η συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αγαπητοί μου φίλοι, μοιράστηκα τις προσδοκίες μας στη διμερή συνάντηση. Συζητήσαμε επίσης με τον Πρωθυπουργό (της Ιταλίας) τη διαχείριση της μετανάστευσης και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

»Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε αυτόν τον τομέα με διαβουλεύσεις και έργα. Συζητήσαμε τα βήματα που μπορούν να γίνουν στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού για την ενίσχυση των στενών σχέσεων μεταξύ των λαών μας. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι είναι μια προσπάθεια ίδρυσης ενός τουρκοϊταλικού πανεπιστημίου», είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ